Parkta veya Evde Yapabileceğiniz Bu Kolay Egzersiz Tekrar Forma Girmemize Yardımcı Olabilir!

Parkta veya Evde Yapabileceğiniz Bu Kolay Egzersiz Tekrar Forma Girmemize Yardımcı Olabilir!

Artık yaza giriş yaptık ve her zaman olduğu gibi tekrar forma girmeyi, birkaç kilo daha vermeyi düşünüyoruz. Tam zamanında, plaj sezonunun gelmesine bir ay kala, bir şeyler yapmanın zamanının geldiğine karar veriyoruz. Spor salonu kapalı değil, ama bu biraz fiziksel aktivite yapamayacağımız anlamına gelmiyor. Forma girmenin yanı sıra fiziksel aktivite, sağlığın korunmasında önemli bir rol oynar.

Araştırmalara göre, fiziksel aktivite her yaşta sağlıklı bir yaşam tarzının ayrılmaz bir parçası olarak biliniyor. Öyleyse, yeni başlayanlar için bile metabolizmayı yeniden hızlandırmak için bazı yararlı egzersizlerin nasıl yapıldığını görelim.

haberici1.jpg

PARKTA VEYA EVDE YAPILACAK BU EGZERSİZLER FORMA GİRMEMİZE YARDIMCI OLABİLİR

Hızlı bir ısınma yürüyüşü ile başlayalım, dışarıda yürüyüşe çıkabilir veya parka bir kaç dur atabiliriz. Isınırken bazı basit kol döndürme egzersizlerini de yapabiliriz. Ardından devre ile başlayabilirsiniz. Her egzersiz 30 saniye boyunca yapılacak, ardından egzersizler arasında 15 saniye dinlenme yapılacaktır. Toplamda 5 set 5 egzersiz için 20 dakika bile değil.

Düz bir sırt ile yerinde koşuyor ve hareketi kesintiye uğratmadan yanlara doğru hareket ediyoruz. Önce bir bacakla, sonra diğeriyle açıyoruz ve 30 saniye boyunca devam ediyoruz. İkinci egzersiz squatlardan, özellikle air squatlardan oluşur. Sırt düz, ayaklar omuzlara paralel, oturacakmış gibi eğiliyoruz. Önce kolları gövde boyunca tutuyoruz ve sonra avuç içleri içe bakacak şekilde öne getiriyoruz. Sırtınızı iyice bükmeye ve hareketi tekrarlamaya dikkat edin. Son ayakta egzersiz, alternatif ileri hamlelerden oluşur. Kollarımızı başın arkasında, eller iç içe ve sırt düz olacak şekilde tutuyoruz.

YERDE YAPILAN EGZERSİZLER

Dışarıdaysak bu egzersizleri bir çimenlikte yaparız veya yere her hangi bir şey sereriz. İlk egzersiz şınavlardan oluşur, ancak dizler 30 derece yerde durur. Devrenin ikinci ve son egzersizi esas olarak kalça kaslarını çalıştıracaktır. Sırtınız yerde ve kollarınız ensenizin altında çapraz şekilde uzanalım. Ayaklar paralel ve bacaklar hafif aralık olacak şekilde köprü yapacak şekilde sadece kalçayı kaldıracağız. Bunları hızlı bir şekilde yapmak gerekli değildir, bunun yerine karın ve kalçaları gergin tutar, ardından başlangıç ​​pozisyonuna döneriz.

haberici-001.jpg

KALORİ YAKMAK VE KASLARI GÜÇLENDİRMEK

Sadece devreyi 5 kez tekrarlamamız gerekiyor ve 20 dakika içinde her şeyi tamamlamış olacağız. Yorucu geliyorsa 2 seri ile başlayıp daha sonra yukarı çıkabiliriz. Böylece parkta yapılacak çok kolay bir devre ile biraz kalori yakabilir ve kasları güçlendirebiliriz. Daha sonra diğer bazı hedefe yönelik egzersizleri birleştirirsek, kolları ve kalçaları daha iyi tonlayabileceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN