PFDK'dan bu sezon kulüplere ceza üstüne ceza: En büyüğü dört büyüklerden birine

PFDK'dan bu sezon kulüplere ceza üstüne ceza: En büyüğü dört büyüklerden birine

Bu sezon boyunca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye toplamda 8 milyon lira ceza keserken, Alanyaspor ise kulüp bazında ceza almaktan kurtulan tek ekip oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından sezon başından bu yana kulüplere verilen cezaların detayları netleşti. En çok ceza alan kulüp Fenerbahçe olurken, onu Beşiktaş takip etti. PFDK'nin cezalarını Tahkim Kurulu'nun indirimleri izledi ve bu indirimler sonucunda kesilen cezaların toplam miktarı açıklandı.

EN ÇOK CEZA FENERBAHÇE'YE

Fenerbahçe'ye toplamda 8 milyon 77 bin lira ceza kesilirken, Tahkim Kurulu'nun indirimleri sonucunda bu miktar 7 milyon 182 bin 500 liraya düştü. Sarı-lacivertli kulübün bu cezasının önemli bir kısmı, çirkin tezahürat, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle verildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü başkanı Ali Koç ve yöneticilere de ayrı cezalar verildi. Bu cezaların bir kısmı yöneticilerin yaptığı açıklamalardan kaynaklanırken, diğer bir kısmı ise taraftarların saha olaylarına karışmasıyla ilgili.

SİYAH-BEYAZLILAR İKİNDİ SIRADA

Beşiktaş ise Fenerbahçe'nin hemen ardından en çok ceza alan kulüp oldu. Toplamda 8 milyon 4 bin lira ceza kesilen siyah-beyazlılara Tahkim Kurulu'nun indirimleri sonucunda 6 milyon 804 bin lira ceza kaldı. Beşiktaş'ın cezalarının çoğu, çirkin tezahürat ve taraftarların saha olaylarına karışması nedeniyle verildi. Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi ve eski yöneticiler de ayrı cezalara çarptırıldı.

Trabzonspor ise listede üçüncü sırada yer alırken, kulübe toplamda 5 milyon 15 bin lira ceza kesildi. Başkanlarından Ertuğrul Doğan'ın cezası oldukça dikkat çekiciydi ve bu sezon en fazla ceza alan kulüp başkanı oldu. Trabzonspor'a verilen cezaların büyük bir kısmı, çirkin tezahürat ve taraftarların saha olayları nedeniyle verildi.

Galatasaray ise 5 milyon 284 bin lira ceza alırken, bu cezanın önemli bir kısmı başkanları ve yöneticilerin yaptığı açıklamalardan dolayı verildi. Kulübe verilen cezaların bir kısmı ise belgelerin haksız kullanımı ve yayın talimatlarına uymama nedeniyle verildi.

Diğer kulüpler arasında Kayserispor, Hatayspor ve Gaziantep FK gibi takımlar da ceza alanlar arasında yer aldı. Toplamda 48 milyon 224 bin 500 lira ceza kesilirken, bu cezaların önemli bir kısmı taraftarların saha olayları ve çirkin tezahüratlardan dolayı verildi.

Süper Lig'de mücadele eden birçok kulüp, 26. hafta müsabakalarının ardından PFDK'ye sevk edildi. Bu kulüpler arasında Kasımpaşa, Antalyaspor, Rizespor, Adana Demirspor, Pendikspor, Samsunspor, Ankaragücü gibi takımlar bulunuyor.

ALANYASPOR'A CEZA YOK

Alanyaspor, toplamda 78 bin liralık cezayla bu sezon en az para cezasına çarptırılan kulüp oldu. Akdeniz ekibi şu ana kadar kulüp bazında ceza almazken, verilen cezalar şahıslar üzerinden kesildi. Alanyaspor'da eski teknik direktör Ömer Erdoğan ile mevcut teknik adam Fatih Tekke'nin yardımcısı Orhan Çıkırıkçı, toplamda 78 bin lira ile cezalandırıldı.

İŞTE CEZALAR

Süper Lig'de PFDK'nin verdiği ve Tahkim Kurulunun yaptığı indirimlerin ardından kulüplere uygulanan para cezaları şöyle:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN