Portekiz ve Polonya Dünya Kupası’nda

Portekiz ve Polonya Dünya Kupası’nda

Portekiz-Kuzey Makedonda ve Polonya-İsveç maçlarının ardından Dünya Kupası'na katılmayı başaran iki takım daha belli oldu.

Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası Play-Off Final maçlarında Portekiz ile Kuzey Makedonya ve Polonya ile İsveç karşı karşıya geldi.

Yarı finalde son Avrupa Şampiyonu İtalya’yı eleyerek büyük bir sürprize imza atan Kuzey Makedonya’nın Dünya Kupası hayalleri, Portekiz’de son buldu. Güçlü rakibine 2-0 mağlup olan Kuzey Makedonya’nın "peri masalı" sona erdi.

Karşılaşmaya Bruno Fernandes damga vurdu. Manchester United’ın yıldızı 32. dakikada attığı golle takımının soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı. İkinci yarıda bir kez daha sahne alan Bruno Fernandes, 65. dakikada farkı ikiye çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadeleyi 2-0 kazanan Portekiz, Dünya Kupası’na gitmeye hak kazandı.

Dünya Kupası bileti alan ülkeler arasına adını yazdırmayı başaran Portekiz, 2002 Kore-Japonya, 2006 Almanya, 2010 Güney Afrika, 2014 Brezilya ve 2018 Rusya'nın ardından 2022 Katar'da olmak üzere üst üste 6. kez finallerde sahne alacak.

POLONYA DA BİLETİ KAPTI

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off’unun bir diğer finalinde ise Polonya, Silesian Stadyumu’nda İsveç’i konuk etti. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada Polonya, Robert Lewandowski’nin 49’uncu dakikada attığı penaltı golüyle 1-0 öne geçti. 72’nci dakikada Polonya, Piotr Zielinski’nin golüyle skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadeleyi 2-0 kazanan Polonya, Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etti.

RONALDO 5. KEZ FİNALDE

37 yaşındaki yıldız geride kalan 4 Dünya Kupası'nda da rakip fileleri havalandırmayı başardı. (7 gol) Öte yandan Ronaldo, Portekiz milli takımıyla mücadele ettiği 5 Avrupa Şampiyonası'nda da gol attı.

Dünya futbol tarihinde bir çok rekora imza atan Portekizli yıldız, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde 6 gol atarken, milli formayla toplam 115 golü bulunuyor. Ronaldo, Katar'daki finallerde Portekiz kadrosunda yer alırsa 5. kez finallerde sahne alacak.

Meksikalı Antonio Carbajal ve Rafael Marquez, Alman Lothar Matthaeus ile İtalyan Gianluigi Buffon 5 Dünya Kupası'nda mücadele ederek bu rekora imza atan isimler olurken; Arjantinli yıldız Lionel Messi de 2022 Dünya Kupası'nda forma giyerse kariyerindeki 5. Dünya Kupası finalleri olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN