Ronaldo rekor için ter dökecek

Ronaldo rekor için ter dökecek

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri ilk maçında Portekiz bugün, Lihtenştayn'ı konuk edecek. Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo da Lihtenştayn karşısında forma şansı bulması halinde toplamda 197 milli maç sayısına ulaşarak dünyanın en fazla milli maça çıkan futbolcusu unvanını tek başına ele geçirerek tarihe geçecek.

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri ilk maçında bugün Portekiz ile Lihtenştayn karşılaşacak. Karşılaşmada 38 yaşındaki süper yıldız Ronaldo da sahaya çıkarsa 197 milli maç sayısına ulaşarak dünyanın en fazla milli maça çıkan futbolcusu unvanını tek başına ele geçirerek tarihe geçecek.

Ronaldo bu rekoru, 196 kez ile Kuveyt'in golcü oyunsusu Bader Al-Mutawa'yla birlikte paylaşıyor.

Ronaldo, Portekiz Milli takımıyla ilk maçına 2003'te Kazakistan'la oynanan hazırlık karşılaşmasında çıktı.

Yıldız futbolcu o günden bugüne oynadığı 196 maçta 118 gol kaydederek 'Milli formayla en fazla gol atan oyuncu' ünvanının da sahibi konumunda.

Ronaldo, geçtiğimiz eylül ayında Ali Daei'yi geride bırakarak 109 golle milli takım formasıyla en fazla gol atan erkek oyuncu rekorunun yeni sahibi olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN