Şahika Ercümen'den bir rekor daha

Geçen hafta Bahamalar'da rekor kıran milli sporcumuz Şahika Ercümen Honduras'ta da bir rekora imza attı. Şahika Ercümen, Dünya Serbest Dalış Kupası'nda kadınlarda paletli kategorilerde 2 altın madalya kazandı.

Honduras’ta yapılan Dünya Serbest Dalış Kupası’nda yarışan milli sporcu Sahika Ercümen, 17 ülkeden 100’den fazla sporcunun katıldığı yarışmada, kadınlarda paletli kategorilerde en yüksek dereceleri elde ederek 2 altın madalya kazandı ve şampiyonluk kürsüsüne çıktı.

7564208.jpg

TÜRKİYE REKORU DA KIRDI

88 metre çift palet kategorisi ile birincilik elde eden milli sporcu, bu alanda aynı zamanda Türkiye rekoru da kırmış oldu.

Yarışmada ikinciliği İtalyan sporcu Simona Auteri, üçüncülüğü ise yine İtalyan Martina Binda kazandı.

7564207.jpg

3 DAKİKADA 91 METREYE İNDİ

Geçtiğimiz haftalarda Bahamalar’da dünya kupasında dalış ekipmanlarında sorunlar yaşadığını paletlerinin kırılmasına rağmen yarışmalara devam ettiğini belirten Şahika Ercümen, 100 metre ile hem kadınlar hem erkeklerde rekor kırarak madalya kazanmıştı.

Bahamalar’dan, Honduras’a giderek farklı bir yarışmada Türkiye’yi temsil eden milli sporcunun ikinci altın madalyası ise bu koşullarda katıldığı mono palet sabit ağırlık kategorisinden geldi ve 3 dakikada 91 metreye inerek altın madalya elde etti.

Yarışmanın ikincisi Amerika Birleşik Devletleri’nden Enchante Gallardo, üçüncü de İtalya’dan Martina Binda oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN