Sistem değişimi millilere yaramadı

Sistem değişimi millilere yaramadı

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz’e 3-1 mağlup olan A Milli Takım, özel maçta da İtalya’ya 3-2 yenildi. Teknik heyetin yaptığı sistem değişikliğinin ardından iki karşılaşmada kalesinde 6 gol gören Ay-Yıldızlıların, Dünya Kupası hasreti 20 yıla yükseldi.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz’e 3-1 kaybeden A Milli Takım’da teknik direktör Stefan Kuntz’un üçlü savunma tercihi çok tartışılmıştı. Savunma hattının 3 merkez defans oyuncusundan oluştuğu kurguda orta alan direncini kurmakta zorlanan Ay-Yıldızlı ekip, 3’lü savunmadan çok 5’li savunma dizilimi ile mücadele vermişti. Sahadaki oyuncuların daha önce 3’lü sistemde birlikte oynamaması nedeniyle sık sık pozisyon hatalrı yaşanırken Milli Takım’ın Dünya Kupası hayalleri de bir kez daha yıkılmıştı.

Portekiz maçının ardından oynanan futboldan memnun kaldığını ifade eden Alman teknik adam, İtalya ile Konya’da oynanan özel karşılaşmada da benzer bir taktik formasyonu ile takımını sahaya çıkarttı. Mücadeleye Cengiz Ünder’in şık golü ile başlayan milliler, duran top savunmasındaki zafiyetlerini bir kez daha gözler önüne sererek skoru koruyamadı. İtalya’nın önde baskısına gereken tepkiyi veremeyen Ay-Yıldızlı ekip, üst üste kalesinde gördüğü gollerin ardından 3-1 geriye düştü. Mücadelenin son anlarında kanatlar üzerinden hücum deneyen Milli Takım, Serdar Dursun ile golü bulsa da sahadan boynu bükük ayrıldı.

Bir hafta içinde oynanan iki maçta kalesinde 6 gol gören Milli Takım’da 3’lü savunma kurgusu yine tartışmaların merkezinde yer aldı. Orta sahadaki oyuncuların defansif yönden zayıf isimler olması kanatlardan düzenlenecek hücum kurgusunu bozarken futbolcuların kendi kulüplerinde de 3’lü sistemde oynamamış olması millileri, hüsrana sürükledi.

Kuntz, İtalya maçından sonra da sorunun 3’lü sistemde olmadığını ifade ederek “Pas kalitesi ve topa ilk dokunuş anlamında iki karşılaşmada da bunları geliştirmemiz gerektiğini gördük. Dolayısıyla oyuncularımız neyi geliştirmeleri gerektiğini biliyorlar. Portekiz karşılaşmasında ağır bir başlangıç yapmıştık. Bu sefer hızlı bir başlangıç yapmak istedik, bunu da yaptık. Daha sonra pasif bir konuma geçtik. Yenen goller, beni üzdü. Biri frikikten, biri bireysel hatadan diğeri ise doğru şekilde savunamamaktan kaynaklandı. Dolayısıyla yediğimiz goller oynamış olduğumuz sistemden kaynaklanmadı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN