Aldığı kötü sonuçlarla birlikte şampiyonluk şansını elinden kaçıran Fenerbahçe hakkında Şansal Büyüka dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Deneyimli gazeteci, Jose Mourinho'dan memnun olunmadığını belirtti.
Türk futbolunun duayen ismi Şansal Büyüka, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho hakkında gündemi sarsacak kulis bilgileri paylaştı. Büyüka, sarı-lacivertli yönetimin büyük bir bölümünün Portekizli çalıştırıcıdan memnun olmadığını ve Samandıra'da "müthiş bir negatif hava" olduğunu iddia etti. Bu açıklamalar, Fenerbahçe'deki teknik direktör belirsizliğini daha da alevlendirecek gibi görünüyor.
"HAKAN BİLAL KUTLUALP DIŞINDAKİ YÖNETİCİLER MUTSUZ!"
Şansal Büyüka, son YouTube yayınında Fenerbahçe yönetimi içindeki Mourinho rahatsızlığına dikkat çekerek, "Hakan (Hakan Bilal Kutlualp'i kastederek) dışındaki yöneticilerin Mourinho'dan mutlu olduğunu düşünmüyorum. Konuştuklarım var, duyduklarım var. Öyle yaka silkenler var, o kadar söylemiş olayım" ifadelerini kullandı. Büyüka, bu durumun Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne de yansıdığını belirterek, "Samandıra'da bir sıcak havanın estiğini, iyi ilişkilerin olduğunu asla düşünmüyorum. Müthiş bir negatif hava var" dedi.
"MOURINHO'NUN BİZE BUGÜNÜ LAZIM, HER ŞEY GERİ GİTTİ!"
Mourinho'nun geçmişteki başarılarına saygı duyduğunu ancak Fenerbahçe'deki performansının hayal kırıklığı yarattığını vurgulayan Büyüka, sözlerine şöyle devam etti:
"Mourinho'nun bize bugünü lazım. Senin geçmişte Real Madrid'le, Chelsea'yle, Tottenham'da bir şey olmadı da, Roma'yla, Inter'le, orayla, burayla, Porto'yla beni çok da ilgilendirmiyor. 'Biz böyle bir hoca aldık' dersin. Ama Fenerbahçe'ye neyi yansıttın? Her şey geri gitti Mourinho ile Fenerbahçe'de."
Büyüka, Portekizli teknik adamın oynattığı futbolu da eleştirerek, "Mourinho'nun bu kadar yavaş futbol oynatacağını, bu kadar yan pasla, hiç öne oynamadan rakip sahaya geçmeye çalışacağı aklımın ucundan geçmezdi" dedi. Ali Koç'un "Takımı hızlandıracağız" sözlerini hatırlatan Büyüka, Fenerbahçe'nin Mourinho döneminde daha da yavaşladığını belirtti.
"MOURINHO'LU BAŞLANGIÇ YENİ SEZON İÇİN CİDDİ PROBLEM!"
Fenerbahçe'nin yeni sezona Mourinho ile başlamasının da sorunlu olacağını iddia eden Şansal Büyüka, "Mourinho'lu bir başlangıcın da yeni sezon için ciddi problemlerle, sıkıntılarla dolu olduğunu düşünüyorum" diyerek endişelerini dile getirdi.
Şansal Büyüka'nın bu çarpıcı kulis bilgileri ve eleştirileri, Fenerbahçe camiasında Jose Mourinho'nun geleceği hakkındaki tartışmaları yeniden alevlendireceğe benziyor. Yönetim içindeki iddia edilen bu mutsuzluk ve Samandıra'daki negatif hava, Portekizli teknik adamın sarı-lacivertli takımdaki kredisinin tükenmek üzere olduğu şeklinde yorumlanabilir.