Burak Elmas'tan Süper Lig A.Ş. resti

Burak Elmas'tan Süper Lig A.Ş. resti

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Barcelona karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulundu. İspanyol devi karşısında sahadan galibiyetle ayrılacaklarına inandığını belirten Elmas, Kulüpler Birliği içerisinde birlikteliğin olmadığını vurgulayarak ''Süper Lig AŞ, mevcut Kulüpler Birliği ve yönetimle kurulamaz. Kulüpler Birliği'nin mevcut yapısı içerisinde samimiyet ve birlik yok. Böyle devam ederse Kulüpler Birliği'nden çıkarız. '' dedi.

Burak Elmas'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Takım çok motive. Umarım, Barcelona karşısında Ali Sami Yen'de yazılan destanlara bir destan, bir başarı daha eklerler. Kuruluş felsefemiz, Türk olmayan kulüpleri yenmek ve Galatasaray bunlardan hiçbir zaman kopmadı. Bunun sonucunda da futbolda tek Avrupa kupası alan kulübüz. Bu yetmez, bunu her branşta devam ettirmek istiyoruz.

CİDDİ ATILIMLAR YAPTIK

Çok ciddi atılımlar yaptık. Ülke futbolu artık dibi görmüş durumda. Türk futbolu gelir açısından yönetsel açısından dibi görmüş durumda. Burada cesaretli davranan, problemleri popülarite amacıyla halının altına süpürmeyenler başarılı olacaklar. Son derece cesur kararlar alarak, Galatasaray'ı maddi ve manevi kaostan çıkarmak için bir çok pozitif girişim yapıyoruz.

Galatasaray'ın 85-90 milyon eurolar harcayarak başarısız olduğu dönemler oldu. Biz zor olanın peşinden gidiyoruz. Geçmişte bu zararları eden yönetimler ve yöneticiler, bir şey olmamış gibi ortada dolaşabiliyorlar. Biz de para harcayıp 'Bizden sonra gelen öder' diyebilirdik. Ancak bu yapı artık sürdürülemez. Bankalarla yeniden yapılan yapılandırmada iki bankaya Galatasaray'a finansal disiplini mecbur kırdığınız için değil, mecbur olduğunuz için yapacağız. Arzumuz Galatasaray'a kurumsal hafıza oluşturmak. Bunun için bankalara olan borcumuzu ödeyecek nakit yaratmak.

BORÇ YÜKÜ ALTINDA BİR GALATASARAY BİZE BIRAKILDI

Maalesef bizim jenerasyonumuza bırakılan Galatasaray çok iç açıcı değil. Nakit üretmeyen, borç yükü altında bir Galatasaray bize bırakıldı. Buradan Galatasaray'ı çıkarmak için çabalıyoruz.

Kulüpler Birliği'nin gücü kullanılarak, 3 kulüp başkanımız MHK Başkanı Serdar Tatlı ile görüşerek 9 hakemin maç yönetmemesi adına talepte bulundular. TFF'ye bir liste verildi ama diğer kulüplerin haberi yoktu. Bu liste kimin listesi diye sordum. Bunun bir alt yapısı olmalı dedim. Maalesef Kulüpler Birliği'nin üzerinde mutakıp olmadığı bir liste, MHK ve Federasyona dikte edildi. Kulüpler Birliği'nin birlikteliği o dönemde bana sorarsanız sona ermişti. Kulüpler Birliği olarak bir liste vereceksiniz ve bazı kulüplerin bundan haberi olmayacaktı. Bir takım lobiler ve güç göstermek isteyen kulüpler var. Göreve geldiğimizde tüm kulüplerin eşit olmasını söyledik. Bir sonraki federasyon seçimleri için bile lobi yapanlar var. Türk futbolu büyük bir kaos içerisinde. Bazıları yönetimlere girmek için lobi yapıyorlar. Bu 9 hakemin burada olması beni çok rahatsız ediyor. Bu kararları alırken bu kadar hizmet eden hakemlerin ailesi olduğunu ve gururu olduğunu da göz önünde bulundurmak lazım. Yapılış şekli ve zamanı çok yanlış oldu. Bir takım kulüpler ve paydaşlar bu bozuk düzenden avantaj sağlamak istiyorlar. Biz çalışan ve adaletli bir sistemde başarılı olacağımızı düşünüyoruz ve bu sistemin değişmesini istiyoruz.

GALATASARAY'A OPERASYON YAPILDI

Galatasaray'a sezon içerisinde ciddi bir operasyon yapıldı. Bize karşı hata yapan hakemler de o listede var. Bir kulübün lehine hakem yapan hakemlerin, geçen gün liste çıkarttırdım, bütün hakemlerimizin hangi takımın maçını yönettiği ve dinlendirildiğinin tablosu geldi.

Sorunlara neden olan o kişiler gittiğinde o problemler halloluyor zannediyoruz. Bizim irademiz sorunların kamuoyuna aktarılması. Ancak burada ciddi bir mücadele var. Yenilikçiler ile gelenekçilerin bir mücadelesi var ve devam edecek. Daha şiddetlenecek. Artık yeni dünya teknolojileri yeni bakış açılarıyla sporu yönetmeliyiz. Geçmiş alışkanlıklara kulüpleri teslim edemeyiz. Devlet yardım eder, kulüpleri batırmazlar' mantığıyla bu işler devam etmez.

BİZİM SORUNUMUZ LOBİLER

Trabzonspor, şu anda lider. Buraya gelmek için çok ciddi bir emek verdiler. Bu emeğe haksızlık etmemek lazım. Son derece de başarılı gidiyorlar. Onun için bu konuları birbirine karıştırmamak lazım. Bizim sorunumuz lobiler ve sistem sorunu. Bu sezon başlamadan 'bu konuları halledelim, yoksa yeni bir kaos sezonuna giriyoruz' dedim. 10 hafta kala hakemler bir anda sistemden çekildi. Ben çıkıp bize operasyon yapıldı diyebilirim. O zaman bununla ilgili suç duyurusunda bulunalım ve herkes aklansın.

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN ÇIKARIZ

Süper Lig AŞ, mevcut Kulüpler Birliği ve yönetimle kurulamaz. Kulüpler Birliği'nin mevcut yapısı içinde birlik ve samimiyet yok. Kulüpler Birliği içinde ciddi fikir ayrılıkları var. Böyle devam ederse Kulüpler Birliği içinde olmamayı da düşüneceğiz. En son erteleme kararında TFF, Kulüpler Birliği'ne sordu. Kulüpler Birliği'ne sorduğu zaman daha Barcelona maçını oynamamıştık. O gün "Böyle bir hava geliyor. Sahalar bozulabilir ve sakatlıklar olabilir" dedim. Bazı kulüpler "O istiyorsa, yapmayın" diyor.

Mevcut yayıncı 500 milyon $'dan ihale aldı. Her sene indirim aldı. 200 milyon $'a kadar indi. Ödeyemediği zaman indirim alıyor. 500 milyon $'a imza atıyorsunuz ve buna göre harcamalar yapıyorsunuz. Siz rakamdan vazgeçiyorsunuz ama benim alacaklım vazgeçmiyor. Yayıncı kuruluş gelirleri Anadolu takımları için de ciddi bir güç. O takımların hakkını da savunmalıyız. Önümüzdeki haftalarda gelişmeler yaşanacak. Saran Group'un yaptığı teklif var, en iyi teklifi onlar yaptı. 1A paketi henüz belirsiz

Havuz konusunda bizim görüşümüz; Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor, Türk sporunun faydası için bu havuzdayız. Yayından almamız gerekenlerden ciddi bir oranda fekakarlık yapıyoruz. Kulüpler Birliği'nde ve futbol yönetiminde bozuk sistem devam ederse, o zaman radikal şeyler düşünebiliriz. Bizim kulüplerin Türk futboluna büyük bir görevi var. O görevden vaz geçmeyeceğiz.

ZOR KARARLAR ALACAĞIMIZI BİLEREK GÖREVE GELDİK

Bu göreve gelirken zor kararlar alacağımızı bilerek geldik. Bu güne kadar ilave borç almadık. Geçmişte nakit açığı olduğunda borçlanılırdı. Bankalar Birliği sonrası ciddi bir disiplinle yönetmek gerekiyor. Galatasaray'ı geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Bunu alışkanlık haline getirmiş, Galatasaray'ın geleceğiyle ilgili kaygısı olmayan, bir iktidar değişimi isteyen veya kendilerini iktidarda görmek isteyen ufak bir grup var. Galatasaray'da çok ciddi bir aklı selim vardır. Galatasaray'da güç dengelerinden, kavgadan beslenen kutuplar var demiştik. Bu kutupları azınlık bırakacağımızı söylemiştik. Aklı selim çoğunluğun iradesini güveniyorum. Onların gerçek resmi gördüklerine inanıyorum. Seçimi kazandıktan bir ay sonra algı başladı. Sosyal medyada cebinde üç beş kuruş olan bu algılara katılabiliyor. İyi şey söylemek kötü şey söylemekten daha az reyting getirdiği için bazı medya mensupları da buna katıldı. Hikayenizi anlatabiliyorsanız rahat olmanız lazım. Galatasaray için doğru olanı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Seçim kazanmak için değil doğru olduğu için çalışmaları yapacağız.

İbra edilmeme korkum yok. Kendilerini iktidarda görmek isteyen veya ibra etmemekten zevk alan bir grup var. Bizi genel kurul 3 yıllık bir süre için seçti. Biz bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. Doğru bir şekilde yönetmeye çalışacağız. Zorlandığımız anlar olmuyor mu? Oluyor. Stratejimizden vaz geçmeyerek doğru yolda gitmeye çalışıyoruz.

TORRENT ÇOK ZOR BİR DÖNEMDE GÖREVE GELDİ

Domenec Torrent'in şu ana kadar yaptıklarından, insanlığından, Galatasaray'a uyumundan çok memnunum. Çok mutlu bir çalışma sürecimiz var, umarım böyle devam eder. Torrent çok zor bir dönemde geldi. Galatasaray'ın bir efsanesinden sonra göreve geldi. Haksız eleştirilere uğradı. Çok iyi bir ekibi var. Önümüzdeki sene onunla olan birlikteliğimizden pozitif sonuçlar alacağız. İlişkimizden çok memnunum. Ben ona Galatasaray'ın hikayesini anlattım. Hiçbir isim Galatasaray'dan büyük değildir. Galatasaray takımı Galatasaray gibi oynamalı. Kulübümüz ve markamız önemli.

ADA'YLA İLGİLİ POZİTİF DÜŞÜNCELERİMİZ VAR

Başarılar Galatasaray'ın. Başarısızlıklar da benim. Ada'da bir takım imarla ilgili çalışmalar var. Bir tespit davası var. Onun sonuçlarını bekliyoruz. Her şey beklediğimiz gibi giderse yazın sosyal tesis olarak açacağız. Ada'yla ilgili pozitif düşüncelerimiz var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN