Süper Lig'de yeni yabancı kuralı futbolseverleri şaşırtacak! Mehmet Büyükekşi ilk kez açıkladı

Süper Lig'de yeni yabancı kuralı futbolseverleri şaşırtacak! Mehmet Büyükekşi ilk kez açıkladı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'de yeni sezonda uygulanması planlanan yeni yabancı kuralıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte, Süper Lig'de yeni yabancı sınırında son durum...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2023-24 sezonunda Süper Lig'de uygulanacak olan yeni yabancı kuralını bu hafta açıklaması bekleniyor. Basında yeni kuralla ilgili iddiaların yer almasının ardından Başkan Mehmet Büyükekşi'den açıklama geldi.

YABANCI SINIRI KAÇ OLACAK?

Mehmet Büyükekşi yabancı kuralıyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini ancak henüz bir karar vermediklerini belirtti. Büyükekşi, "Yabancı kuralıyla ilgili netleşmiş bir şey yok" şeklinde konuştu.

TFF Başkanı açıklamasının devamında, "Cuma günü Kulüpler Birliği ile bir toplantı yapacağız. Hazırlamış olduğumuz taslaklar var. Bizim ağzımızdan duymadığınız veya sitemizden yayınlamadığımız hiçbir şeye itibar etmeyin. Daha taslaklar üzerine çalışıyoruz. Hedefimiz Türk futbolunun daha ileri gitmesi" ifadelerini kullandı.

KURTULUŞ ALTYAPIDA

Türk kulüplerinin yabancı transferi yaparak ekonomilerini sürdürülebilir hale getiremeyeceğini, altyapıdan oyuncu yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Büyükekşi, "Türk futbolunun kurtuluşu burada. Milli takım havuzunu genişletmenin yolu da bu. İnşallah hep beraber bir yol bulup, bu işe çözüm bulacağız. Sadece bu yılı değil, önümüzdeki 5 yılı hedefleyecek şekilde çalışıyoruz" diye konuştu.

Büyükekşi, "Altyapıdan yetişmiş bir oyuncunun ilk 11'de oynaması zorunluluğu önümüzdeki süreçte gündeminizde olabilir mi?" sorusuna, "Olacak. Biz Kulüpler Birliği ile bir B takımı çalışması da yapıyoruz. Belki birtakım anlaşamadığımız yerler var. Onun çözümü için belki bu sezon değil, gelecek sezona kalabilir. Hem altyapıların hazır olması hem de şartların iyileştirilmesi lazım. 3. Lig'de yeni birtakım çalışmalarımız var. Bunlar da sonuçlanınca, hep birlikte sizlerle paylaşacağız" yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN