Suudi Arabistan saldırı sonrası yarış kararını açıkladı

Suudi Arabistan saldırı sonrası yarış kararını açıkladı

Suudi Arabistan'ın Kızıl Deniz kıyısındaki Cidde şehrinde petrol şirketi Aramco'nun tesislerinin bulunduğu bölgeye İran destekli Husiler tarafından füze atıldı. Bölgeye yapılan saldırı sonrası çıkan yangın hala söndürülmeye çalışılıyor. Saldırı sonrası Cidde'de yapılması planlanan yarışlarla ilgili önceden belirlenen takvimde herhangi bir iptal durumu olmadığı açıklandı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki sezonun ikinci yarışı, dün kentte yer alan Aramco'ya ait petrol ürünleri dağıtım tesislerinin saldırıya uğramasına rağmen bu hafta sonu yapılacak.

YARIŞLAR PLANLANDIĞI GİBİ DEVAM EDECEK

Formula 1'den yapılan yazılı açıklamada, "Formula 1 ve FIA, tüm takımlar ve sürücülerle yapılan görüşmelerin ardından 2022 FIA Formula 1 Suudi Arabistan Grand Prix'sinin planlandığı gibi devam edeceğini doğruluyor." denildi.

Açıklamada, dün Cidde'de meydana gelen ve geniş çapta yankısı olan saldırının ardından, Suudi hükümet yetkilileri ve güvenlik kurumlarının yarışların yapılmasının güvenli olduğuna dair tam ve ayrıntılı güvence verdiği ifade edildi.

Cidde kentinde yer alan 6,1 kilometre uzunluğundaki Corniche Pisti'ndeki yarış, 50 tur üzerinden düzenlenecek. Sıralama turları bugün, yarış ise yarın TSİ 20.00'de başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN