UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Azerbaycan temsilcisi Karabağ’a konuk olan Newcastle United, sahadan 6-1’lik farklı galibiyetle ayrıldı. İngiliz ekibinde gecenin yıldızı Anthony Gordon oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında rakip fileleri tam 4 kez havalandıran Gordon, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir maçın ilk devresinde 4 gol atan ikinci futbolcu olarak kayıtlara geçti. Bu başarıyı daha önce 2014 yılında Shakhtar Donetsk forması giyen Luiz Adriano elde etmişti.
Genç yıldız ayrıca play-off aşamasında bir devrede en fazla gol atan oyuncu unvanını da alarak organizasyon tarihine adını yazdırdı. Avrupa kupalarında bu sezonki gol sayısını 10’a yükselten Gordon, Newcastle United efsanesi Alan Shearer’a ait kulüp rekoruna da ortak olmayı başardı.

