TFF'den tarihi hamle! MHK'nin başına ilk kez bir kadın geçiyor! MHK Başkanı Çelik istifa etmişti

TFF'den tarihi hamle! MHK'nin başına ilk kez bir kadın geçiyor! MHK Başkanı Çelik istifa etmişti

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün öğle saatlerinde MHK Başkanı Sabri Çelik ile bir araya gelerek Çelik'in istifasını istedi. Büyükekşi'nin isteği sonrasında Çelik istifa kararı aldı. Çelik'in istifasının kısa süre içerisinde resmi olarak açıklanması beklenirken MHK Başkanlık koltuğuna ilk kez bir kadın ismin oturacağı öne sürüldü.

Bugün öğle saatlerinde Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik ile bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, MHK Başkanı Sabri Çelik'in istifasını istedi. Büyükekşi'nin istifa isteği sonrasında MHK Başkanı Çelik görevinden istifa etti. TFF'nin kısa süre içerisinde resmi açıklamayı yapması beklenirken yeni MHK Başkanı'nın kim olacağına dair ortaya atılan bir iddia herkesi şaşırttı.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile MHK Başkanı Sabri Çelik, saat 13.30 sularında Riva'da bir araya geldi. Görüşmede Büyükekşi'nin Çelik'ten istifa etmesini istediği, Çelik'in de Büyükekşi'nin bu talebini kabul ettiği öne sürüldü.

YENİ MHK BAŞKANI'NIN KİM OLACAĞI MERAK KONUSU

TFF'nin resmi açıklamayı kısa süre içinde yapması beklenirken yeni MHK Başkanı'nın kim olacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Son 10 yılda sekizinci kez başkan değiştiren MHK’da, geçtiğimiz yaz mevsiminde Ferhat Gündoğdu’nun yerine Sabri Çelik göreve gelmişti. Daha önce 2004 ve 2019 yılları arasında MHK başkanlığı yapan Sabri Çelik, son olarak 2019 yılında 5 ay görevde kalmıştı.

FIFA kokartlı ilk Türk kadın hakem Lale Orta'dan kadın futboluna övgü

TFF, LALE ORTA'YI İSTİYOR

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre TFF, MHK Başkanlığı için Türk futbol tarihinin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemi olarak tarihe geçen ve bir süredir ise yayıncı kuruluş beIN Sports ekranlarında yorumculuk yapan Lale Orta'yı düşünüyor.

Sabuncuoğlu'nun bu iddiası sonrasında yeni MHK Başkanı'nın Lale Orta olması bekleniyor. Lale Orta, MHK Başkanı olması halinde Türk futbol tarihindeki 'İlk kadın MHK Başkanı' olarak tarihe geçecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN