Trabzonspor - Göztepe maç sonucu: 4-2

Trabzonspor - Göztepe maç sonucu: 4-2

Fenerbahçe deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılan Trabzonspor, ateş hattındaki Göztepe'yi konuk etti. Karşılaşma Trabzonspor'un 4-2 üstünlüğü ile sona erdi. Bordo Mavililer, puanını 70 yaptı ve bir maç fazlasıyla en yakın takipçisi Konyaspor ile arasındaki puan farkını 18'e çıkardı. Üst üste 6. maçını da kaybeden Göztepe ise ligde kalma ümitlerini ileriki haftalara taşıdı.

Trabzonspor, Göztepe engelini de aştı, şampiyonluk için koşusuna devam etti. Akyazı'daki maça Bordo Mavililer iyi başladı. Buna karşın yeni teknik direktörü Stjepan Tomas ile ilk maçına çıkan Göztepe, golü buldu. Halil Akbunar, 31. dakikada itirazlar altında kaleci Uğurcan'ı avladı.

Savunma güvenliğini ön planda tutmasıyla dikkat çeken Trabzonspor, Göztepe karşısında savunmada aksadı. İzmir ekibinin ilk yarıda kaleye 12 şut çekmesi ve bunların 6'sında isabet bulması dikkat çekti.

Trabzonspor, geri düşmesinin üç dakika sonrasında 34'te Nwakaeme ile eşitliği sağladı. Nijeryalı, maçta zaman zaman gergin görüntüsüyle dikkat çekti. 37. dakikada ise Abdülkadir Ömür'un golü geldi ve Trabzonspor 2-1 öne geçti.

43. dakikada eski bir Trabzonsporlu Soner Aydoğdu, kaleci Uğurcan Çakır'ı çaresiz bıraktı ve ilk yarının skorunu ilan etti: 2-2.

Trabzonspor, ikinci yarıya 3 değişiklik ile başladı. Cornelius, Trondsen ve Berat oyundan çıktı, Dorukhan, Djaniny ve Yusuf Erdoğan oyuna dahil oldu.

Trabzonspor, ikinci yarıya golle başladı. 49'da Göztepe defansının büyük hatasını affetmeyen Djaniny, kaleci İrfan Can'dan sıyrılıp meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-2.

ALKIŞLAR ABDÜLKADİR ÖMÜR'E

53'te harika bir organizasyon sonrasında son olarak Abdülkadir Ömür ağları havalandırdı ve Trabzonspor'u 4-2 öne geçirdi. Abdülkadir Ömür, 74'te yerini Bakasetas'a bıraktı. 4. haftadaki Galatasaray maçında 37. dakikada oyundan alınan ve tribün tepkisinden ötürü gözyaşlarına boğulan Abdülkadir Ömür, bugün oyundan çıkarken 40 bin Trabzonsporlu tarafından ayakta alkışlandı.

Kalan dakikalarda iki takımın da çabası sonuç vermedi ve Trabzonspor sahadan 4-2 galip ayrıldı. Trabzonspor bu galibiyetle puanını 70 yaptı ve maç fazlasıyla en yakın takipçisi Konyaspor ile arasındaki puan farkını 18'e çıkardı. Üst üste 6. maçından da puan çıkaramayan Göztepe ise 27 puanda ve küme düşme hattında kaldı.

TOMAS: TRABZONSPOR'A KARŞI OYNAMAK ZOR

Göztepe'nin başında ilk karşılaşmasına çıkan Stjepan Tomas, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Trabzonspor'u tebrik etti.

"Maalesef bugün puan alamadık." diyen Tomas, "Trabzonspor'a karşı oynamak çok zor. İlk yarı iyi oynadık. İstediğimiz oyun oldu ve pozisyonlara girdik. 1-0 veya 2-0 öne geçebilirdik. Maalesef ikinci devre kırılma noktası oldu. Bireysel hatalar bu zorlu deplasmanda kırılmayı getirdi ve rakip cezalandırdı. Ben çok ümitliyim. Önümüzde 9 maçta 27 puan var. Biz bu takımı ligde tutacağız. Ligde kalacağız." ifadelerini kullandı.

ABDULLAH AVCI: TÜRK FUTBOL TARİHİNİN EN ERKEN ŞAMPİYOLUĞUNU İSTİYORUZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 4-2 kazandıkları Göztepe karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Öncelikle taraftara yine teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar. Umarım böyle devam eder. Bugün en fazla direkt oynayan, kenar ortaları en fazla yapan takımdık. İlk yarı çok iyi değildik ama ikinci yarı oyunu toparladık. İkinci yarıda oyun formasyonunda orta sahaya daha tepkili bir oyuncu aldık. Dorukhan buna çok doğru cevap verdi. Djaniny, çok hareketli ve gezen bir oyuncu, doğru cevap verdi. Yusuf Erdoğan hücum derinliği ve savunma için girdi, doğru cevaplar aldık."

"900 dakikamız vardı, 810 dakikaya düştü. Ne zaman şampiyon olacağız bilmiyorum, her hafta maç kazanmak için mücadele edeceğiz. Bütün kupalara talibiz ama daha şampiyon olmadık. Resmileşmiş bir şey yok. Kazanarak devam etmek istiyoruz. Türk futbol tarihinin en erken şampiyonu olmak istiyoruz. Bu zamana kadar kazanarak geldik. 21 galibiyetimiz var sanırım, 7 beraberlik, tek mağlubiyet o da golü kendi kalemize attık. Oyuncularımı tebrik ederim. Harika, başkana, yönetime, taraftara, çalışan her personele bu güzel anı bize yaşattıkları için teşekkürler"

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

Trabzonspor, geçen hafta Fenerbahçe ile oynadığı maçın başlangıç 11'ine göre iki farklı oyuncuyla sahaya çıktı. Teknik direktör Abdullah Avcı, cezalı Puchacz'ın yerine Norveçli oyuncu Trondsen'i oynatırken, Bakasetas'ı yedek kulübüne çekip, bu futbolcunun yerine Berat Özdemir'e görev verdi. En son ligin 19. haftasındaki Medipol Başakşehir maçında 11'de yer alan Trondsen, 9 lig maçı sonrası ilk 11'de sahaya çıkarak forma giydi.

Karadeniz ekibinde, Hamsik, Vitor Hugo ve Puchacz olmak üzere 3 oyuncu kadroda yer almadı. Sakatlığının ardından son 2 antrenmana katılan Dorukhan Toköz ise 2 maç aradan sonraya kadroya dahil edildi.

Karşılaşmadan dakikalar...

İLK YARI

1' - Ali Şansalan'ın başlama düdüğü ile Göztepe oyunu başlattı.

2' - Anthony Nwakaeme, orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde Kerim Alıcı tarafından faule maruz kalıyor.

3' - Trabzonspor takımında Abdülkadir Ömür faul yapıyor. Orta saha çizgisine yakın bir noktada faul yapılan oyuncu Obinna Nwobodo.

6' - Ceza sahası içinde topla buluşan Abdülkadir Ömür, sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor, kaleci İrfan Can Eğribayat kurtarıyor.

10' - Bu dakikada Göztepe takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından çekilen şut defansın son anda araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Franco Di Santo

13' - Trabzonspor takımından Andreas Cornelius ceza sahası içinde sağ çaprazdan ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

16' - Andreas Cornelius, Kerim Alıcı tarafından faulle durduruluyor. Trabzonspor, orta saha çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.

20' - Bruno Peres ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

22' - Aytaç Kara tarafından çekilen şutu, savunma araya girerek önlüyor.

23' - Göztepe takımından Cherif Ndiaye tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

27' - Göztepe takımından Berkan Emir ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

31' - GOL! 0-1 Halil Akbunar takımını öne geçiren golü atıyor. Berkan Emir, gol pasını veren isim.

34' - GOL! 1-1. Anthony Nnaduzor Nwakaeme maça eşitlik getiren oyuncu. Asist Andreas Cornelius.

37' GOL! Şenol Güneş Spor Kompleksi stadında takımını öne geçiren golü atan oyuncu Abdulkadir Ömür . Durum şimdi 2-1. Goldeki asistin sahibi Edin Visca.

43' GOL! Soner Aydoğdu durumu 2-2 yapan golü kaydetti! Golde asisti yapan oyuncu Berkan Emir.

45' - Kaleyi tutmayan kafa vuruşu! Trabzonspor atağında isabetsiz kafa vuruşunu yapan isim Anthony Nnaduzor Nwakaeme. Sarı kart gören oyuncu Anthony Nnaduzor Nwakaeme

Hakem saatine baktı ve ilk devreyi bitiren düdüğü çaldı.

İKİNCİ YARI

46'- Trabzonspor takımı sahanın sağ köşesindan korner atışı kullanacak. Topun başındaki oyuncu Abdulkadir Ömür.

46'- Trabzonspor Anthony Nnaduzor Nwakaeme ile gole yaklaşıyor. Oyuncunun kafa vuruşu Göztepe savunmasına takılıyor.

49' - GOL! 3-2 . Djaniny Tavares takımını öne geçiren golü atıyor. Anthony Nnaduzor Nwakaeme asisti yapan oyuncu.

53' - GOL! Abdulkadir Ömür farkı arttıran golü attı. 4-2. Gol pasını veren isim Edin Visca.

64'- Oyuncu değişikliği! Şenol Güneş Spor Kompleksi stadında oynanan maçta Göztepe oyuncu değiştiriyor. Sahaya giren oyuncu David Tijanic, sahayı terk eden oyuncu Aytaç Kara.

75'- Oyuncu değişikliği! Trabzonspor takımında giren oyuncu Tasos Bakasetas, çıkan oyuncu Abdulkadir Ömür.

78' - Oyuncu değişikliği! Göztepe için oyuncu değişikliği. Soner Aydoğdu çıkan oyuncu, Yalçın Kayan giren oyuncu.

86'- Tasos Bakasetas isabetsiz bir şut çekiyor ve bu şut, Trabzon şehrindeki maçta skor tabelasını değiştirmeye yetmiyor.

90'- Maçın hakemi Ali Sansalan Şenol Güneş Spor Kompleksi Stadı'nda en az 5 dakikalık uzatmayı işaret ediyor.

Ve son düdük çaldı. Maçın skoru 4-2.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN