Trabzonspor Konyaspor'a boyun eğmedi

Trabzonspor Konyaspor'a boyun eğmedi

Trabzonspor, Süper Lig’in 6’ncı haftasında İttifak Holding Konyaspor’un konuğu oldu. Bordo-Mavili ekip, 8’inci dakikasında 10 kişi kaldığı karşılaşmadan 2-2 eşitlikle ayrıldı. Fırtına bu sonucun ardından deplasmandaki yenilmezlik serisini uzatırken liderlik koltuğuna oturma şansını kaçırdı.

KARAR SPOR

Süper Lig’in 6’ncı haftasında Trabzonspor, İttifak Holding Konyaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Bordo-Mavili ekibin gollerini 1’de Cornelius ve 76’da Hadziahmetovic (kk) kaydederken ev sahibi takımın sayıları 20’de ve 46’da Endri Çekiçi’den geldi.

Fırtına’da 8. dakikada Vitor Hugo oyun dışı kaldı. 47. saniyede Trabzonspor golü buldu. Santra sonra topla buluşan Hamsik’in sol kanattan ortasında penaltı noktası civarında topla buluşan Cornelius vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi: 0-1.

7. dakikada ceza sahası dışından Bakasetas’ın sert şutunda kaleci Sehic sağına iyi uzandı ve gole izin vermedi. 8. dakikada Trabzonspor 10 kişi kaldı. Vitor Hugo, Skubic’e yaptığı faul sonrasında direkt olarak kırmızı kart gördü. 20. dakikada skora denge geldi. Skubic’in pasıyla ceza sahasının sağında topla buluşan Serdar’ın ortasında Endri Çekiçi şık bir vole vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-1. 45+1. dakikada Serdar sağ çaprazdan sol ayağı ile vuruşunu yaparken yan direğin içine çarpan top oyun alanına döndü.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısı golle başladı. 46. dakikada ceza sahasında topla buluşan Endri Çekiçi, şut açısını yaratıp sol çaprazdan uzak direğe doğru vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi: 2-1.

68. dakikada Hamsik’in sağ kanattan ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta ön direkte savunma topu karşıladı ve seken top Djaniny’nin önüne düştü. Bu oyuncunun şutunda top direkte patladı. 76. dakikada skora denge geldi.

Sağ kanattan Bruno Peres’in ortasında Ahmet Çalık’ın uzaklaştırmak istediği top Hadziahmetovic’e çarparak ağlara gitti: 2-2. 82. dakikada sol kanattan yapılan ortada Rahmanovic yakın mesafeden kafa vuruşunu yaptı ancak Uğurcan topu son anda çıkarttı. Maçta başka gol olmayınca Trabzonspor, deplasman puanı rekorunu kırdı.

CORNELİUS TARİHE GEÇTİ

Süper Lig’in 6. haftasında Trabzonspor deplasmanda Konyaspor’un konuğu oldu. Fırtına, 8. dakikada 10 kişi kaldığı maçta deplasmanda Konyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Trabzonspor karşılaşmaya erken bulduğu gol ile 1-0 önde başladı. Andreas Cornelius, Trabzonspor’un son 7 sezonda attığı en erken golü kaydetti. Cornelius, 43.saniyede golünü attı. Golün asistini ise Marek Hamsik yaptı. Öte yandan Uğurcan Çakır, Konyaspor karşısında 8 kurtarış yaparak Süper Lig’de yakaladığı en yüksek kurtarış sayısını egale etti. Süper Lig’de deplasmanda 21 maçtır kaybetmeyen Trabzonspor, kulüp rekoru kırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN