UEFA'dan 2023 yılı özet raporu: Dört büyükler Avrupa'nın en kötü 10'u arasında

UEFA'dan 2023 yılı özet raporu: Dört büyükler Avrupa'nın en kötü 10'u arasında

Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe, finansal performanslarıyla Avrupa'nın en kötü 10 takımı arasında yer aldı. UEFA'nın yayınladığı Avrupa Kulüp Finansmanı ve Yatırım Raporu'na göre, bu takımlar 2023 yılında Avrupa'da net öz sermaye açısından en fazla zarar eden kulüpler arasında bulunuyor.

Trendyol Süper Lig'in önde gelen kulüpleri, Avrupa'nın finansal sahnesinde dikkat çeken bir tabloyla karşı karşıya. UEFA tarafından yayımlanan Avrupa Kulüp Finansmanı ve Yatırım Raporu'na göre, Türkiye'nin Süper Lig'inde yer alan Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi büyük takımlar, 2023 yılında finansal anlamda zor bir dönem geçirdi. Bu takımlar, net öz sermaye açısından Avrupa'nın en kötü 10 takımı arasında yer aldı.

Raporda belirtilen verilere göre, geçen yılın en fazla net öz sermaye zararı veren Türk takımı Beşiktaş oldu. Beşiktaş, 151 milyon avro eksiyle ilk 10'da dördüncü sırada yer alırken, Trabzonspor 110 milyon avro zararla beşinci, Galatasaray 109 milyon avro zararla altıncı, ve Fenerbahçe ise 82 milyon avro zararla yedinci sırada yer aldı.

UEFA raporu ayrıca, kulüplerin gelecekte lisans alabilmek için finansal durumlarını güçlendirmeleri gerektiğini vurguladı. Türk takımlarının bu finansal tablosu, uluslararası arenada rekabet edebilme yeteneklerini sorgulamak adına önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

EN FAZLA ZARAR AÇIKLAYAN TAKIMLAR

Galatasaray ve Trabzonspor'un da, Avrupa'da en fazla zarar açıklayan 10 takım arasında yer aldığına dikkat çekilmekte. Trabzonspor, 53 milyon avro zararla sekizinci, Galatasaray ise 48 milyon avro zararla dokuzuncu sırada bulunuyor.

Avrupa'nın finansal anlamda en zorlu dönemlerinden birini yaşadığı bir dönemde, Türk futbolunun önemli temsilcileri arasında yer alan bu büyük kulüplerin zorlu ekonomik tablosu, kulüplerin yönetimlerine ve Türk futbolunun genel sağlığına yönelik önemli bir soru işareti olarak kalmaya devam ediyor. Süper Lig'in net öz sermaye zararında önemli bir rol oynaması da, Türk futbolunun daha sürdürülebilir bir finansal model üzerinde çalışma ihtiyacını bir kez daha ortaya koyuyor.

2023 YILININ EN FAZLA ZARAR AÇIKLAYAN İLK 10 TAKIM

1 - Aston Villa
138 milyon euro

2 - Juventus
117 milyon euro

3 - PSG
103 milyon euro

4 - Roma
99 milyon euro

5 - Newcastle
84 milyon euro

6 - Inter
77 milyon euro

7 - Arsenal
60 milyon euro

8 - Trabzonspor
53 milyon euro

9 - Galatasaray
48 milyon euro

10 - Porto
47 milyon euro

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN