Vahid Halilhodzic, Dünya Kupası tarihine geçti

Vahid Halilhodzic, Dünya Kupası tarihine geçti

Fas Milli Takımı ile 2022 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanan Trabzonspor'un eski teknik direktörü Vahid Halilhodzic, toplamda 4 farklı takımı Dünya Kupası'na taşıyan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti.

2022 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri play-off turu 5 maçla tamamlandı.

İlk maçta Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kalan Fas, rövanş karşılaşmasında rakibini 4-1 mağlup ederek Senegal, Gana, Kamerun ve Tunus ile beraber Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası katılma hakkı elde etti.

Fas Milli takımı teknik direktörü Vahid Halilhodzic, bu başarıyla beraber bir ilki başardı. 69 yaşındaki Boşnak teknik adam, Fildişi Sahili(2010), Cezayir(2014) ve Japonya'nın(2018) ardından Fas'ı da Dünya Kupası'na taşıyarak toplamda 4 farklı takımı Dünya Kupası'na taşıyan ilk teknik direktör olarak adını Dünya Kupası tarihine yazdırdı.

Daha önce Bora Milutinovic ve Carlos Alberto Parreira beş turnuvada beş farklı ülke takımını yönetti ancak elemeleri geçemediler.

Fransız takımı Nantes sonrası Fas'ın başına geçen tecrübeli teknik adam Halilhodzic, 2005 ve 2014'te Trabzonspor'u çalıştırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN