Voleybola Türkiye damgası

Voleybola Türkiye damgası

Voleybolun Avrupa’da kulüpler düzeyindeki 1 numaralı turnuvasına Türk takımları damga vurdu. Bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kalan 4 takımdan 3’ünü Türk temsilcileri oluşturdu.

Türk voleybolu, bu sezon da kulüpler bazında Avrupa’ya damgasını vurmayı başardı. Fenerbahçe Opet’in de yarı finale yükselmesiyle CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kalan 4 takımdan 3’ünü Türk temsilcileri oluşturdu. Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı ve VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale adlarını yazdırdı.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında deplasmanda İtalya temsilcisi Carraro Imoco Conegliano’ya 3-2 yenilmesine rağmen tur atladı. Fenerbahçe, çeyrek final eşleşmesinde sahasında yaptığı ilk maçı 3-0 kazanmıştı.

İtalya’nın Treviso kentindeki Palaverde Villorba Salonu’nda oynanan müsabakanın ilk 2 setini 25-23 ve 25-15 alan Sarı-Lacivertli ekip, durumu 2-0’a getirerek yarı finale çıkmayı garantiledi. Eczacıbaşı ise rövanş mücadelesinde konuk ettiği Polonya temsilcisi Developres’i 3-2 yenerek bileti aldı.

Geçtiğimiz gün ise CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Vero Volley Milano’yu 18-25, 25-22, 22-25, 25-21 ve 15-11’lik setlerle 3-2 mağlup eden VakıfBank, turnuvada üst üste 11. kez yarı finale yükseldi. Bu sonuçlarla birlikte Türk takımları CEV Şampiyonlar Ligi yarı finallerinde üç temsilci ile yer alacak. Sarı-Lacivertli ekip, yarı finalde bir başka Türk takımı VakıfBank ile karşılaşacak.

Diğer yarı final eşleşmesinde ise Eczacıbaşı Dynavit, İtalya’nın Igor Gorgonzola takımıyla eşleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN