Sri Lanka'da gözler iki örgüte çevrildi

Sri Lanka'da gözler iki örgüte çevrildi

Sri Lanka’da şimdiye kadar en az 160 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıyı üstlenen henüz olmadı. Bölge uzmanı analist ve gözlemcilere göre bu eylemlerin iki baş şüphelisi IŞİD ve Tamil Kaplanları.

Hindistan’ın güneyindeki bu ada ülkesinde, son birkaç yıldır nüfusun çoğunluğunu oluşturan Budistlerin Müslümanlara ait cami ve mülklere yönelik saldırıları artmış, bu nedenle geçen yıl Mart ayında ülkede olağanüstü hal ilan edilmişti.

IŞİD’e katılan Sri Lanka vatandaşlarının Suriye ve Irak’tan geri dönüp bu tür eylemler düzenleyeceğine dair endişeler bir süredir paylaşılmaktaydı.

100 BİN CİVARINDA İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

Sri Lanka’da 1983’te başlayan ve 26 yıl devam eden iç savaş 100 bin civarında insanın hayatına mal olmuş, 2009 yılında Hindu ve Hıristiyan Tamil azınlığın hakları için mücadele eden Tamil Kaplanları’nın Sri Lanka ordusu tarafından yenilgiye uğratılması ile sona ermişti.

İntihar bombası eylemlerini dünyada ilk defa yaygın şekilde kullanmasıyla tanınan Tamil Kaplanları örgütü 2009‘da uğradığı yenilginin 10‘ncu yılında gerçekleşen kanlı eylemin bir diğer baş şüphelisi olarak görülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN