2014'ten beri Türkiye'deydi... Suriyeli kanaat önderi Kovid-19'a yenildi

2014'ten beri Türkiye'deydi... Suriyeli kanaat önderi Kovid-19'a yenildi

Suriyeli kanaat önderi Prof. Dr. Mustafa Müslim, Kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İç savaştan kaçan Müslim 2014'te Türkiye'ye sığınmıştı. Müslim aynı zamanda eski PYD lideri Salih Müslim'in de kardeşiydi.

81 yaşındaki Suriyeli kanaat önderi Prof. Dr. Mustafa Müslim koronavirüse yenildi. 

AA'nın haberine göre, Suriye'deki iç savaştan kaçarak 2014'te Türkiye'ye sığınan Müslim'in, bir süredir Kovid-19 tedavisi gördüğü Gaziantep Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi'nde durumu ağırlaştı.  Yoğun bakım servisine alınan Müslim, bu sabah hayatını kaybetti.

Müslim'in cenazesi, yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Suriye'ye gönderildi.

SALİH MÜSLİM'İN KARDEŞİ

Ez-Zehra Üniversitesi Rektörü aynı zamanda PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim'in kardeşi de olan Müslim'in vefatı ile ilgili Ez Zehra Üniversitesi basın danışmanı Yaşar Yavuz, sosyal medya hesabından "Yakalandığı Kovid-19 hastalığı sebebiyle Gaziantep Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi'nde tedavi gören İslam alimi Prof. Dr. Mustafa Müslim'i maalesef kaybettik. Mekanı cennet olsun" açıklaması yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN