TC kimlik numarası 0,2,4,6,8 ile biten ev hanımları dikkat! Ayda 1.100 TL yardım alabilirsiniz: Duyuru yapıldı

TC kimlik numarası 0,2,4,6,8 ile biten ev hanımları dikkat! Ayda 1.100 TL yardım alabilirsiniz: Duyuru yapıldı

Son dakika haberi: Ev hanımlarına yönelik destek ödemeleri başvuruları başladı. T.C. kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen ödeme tutarı 13.200 TL olarak açıklandı. Başvurular online olarak yapılabilecek ve ev hanımlarının aile gelir durumuna göre destek ödemesi yapılacak. Detaylar haberimizde...

Devlet, sosyal güvencesi olmayan ve aktif olarak bir iş yerinde çalışmayan ev hanımlarına çeşitli destekler sunmaktadır. Bu destekler arasında vatandaşlara çeşitli alanlarda yardım ödemeleri yapılmaktadır. Ev hanımlarına yapılan destek ödemeleri için başvurular kaymakamlıklar aracılığıyla yapılmaktadır.

DEVLETTEN EV HANIMLARINA DESTEK

ödeme

Devlet, ev hanımlarına yapılan 1.100 TL'lik destek ödemesi programıyla ailenin tüm bakımını üstlenen kadınları destekliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen program, sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarına yönelik olarak her ay PTT üzerinden ödeme yapıyor. 2023 yılında zamlanan program sayesinde ev hanımlarına yapılan yardım miktarı değişmeden 1.100 TL olarak kalmıştır.

BAŞVURU DETAYLARI

e devlet

Ev hanımları, sosyal yardım ödemesi için PTT veya kaymakamlıklardan başvuru yapabilecekleri gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da yardım alabilirler. Başvurularını e-Devlet üzerinden de yapabilirler ve bu, en kolay yöntem olarak öne çıkmaktadır. Başvurular herhangi bir saatte ve herhangi bir zamanda https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru adresi üzerinden yapılabilir.

BAŞVURU KOŞULLARI BELİRLENDİ

Ev hanımlarına verilen 1.100 TL devlet desteği ödemesi için belirli şartlar vardır. Ev hanımının sigortalı olarak çalışmaması ve sosyal güvencesi olmaması gereklidir. Hane geliri kişi sayısına göre 3'te 1 oranında düşük olması halinde ödeme yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN