'Tehditlerinizle basını susturamazsınız'

'Tehditlerinizle basını susturamazsınız'

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Karar gazetesini hedef alması sonrası tepkiler gelmeye devam ediyor. DEVA Partisi Lideri Babacan, "Tehditlerinizle basını susturamazsın" derken, Gelecek Partisi kurucusu İbrahim Turhan da, "Demokrasiden, hukuktan ve özgürlüklerden yana olan herkes yanınızdadır" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, gazeteci Orhan Uğurluoğlu ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Afşin Hatipoğlu'nun art arda saldırıya uğramasının ardından gündeme gelen eleştiriler ve iddialar hakkında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Karar gazetesi yazarlarını hedef alması tepkilere neden oldu.

BABACAN: TEHDİTLERİNİZLE BASINI SUSTURAMAZSINIZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar yazarlarını hedef alan sözlere tepki gösterdi.

"Daha geçen hafta iki gazetecinin saldırıya uğramasının ardından iktidar ortağı yine üç gazeteciye yakışıksız ifadelerle saldırmıştır.

Siyasetçinin görevi öfkeyi teşvik etmek değildir. Tehditlerinizle basını susturamazsınız."

 

SERKAN ÖZCAN: İKTİDARIN KÜÇÜK ORTAĞI AÇIK BİR ŞEKİLDE ŞİDDET VE KAOS İSTİYOR

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan da paylaşımıyla Bahçeli'ye tepki gösterdi. Özcan'ın açıklamaları şöyle:

"Her iktidar ülkesinde huzuru ve barışı arzular. Maalesef bu koalisyon iktidarının küçük ortağı açık bir şekilde şiddet ve kaos istiyor. AK Parti'ye kayyım atandığını düşünenler siyasi partileri, siyasetçileri ve gazetecileri tehdit ediyor.

Ülkemiz geçmişte bu türden tehditlerden ve sonrasındaki şiddet ortamından çok çekmiştir.

Sn. Cumhurbaşkanı acilen nasıl bir Türkiye görmek istediğine karar vermelidir. Tehditlerin, kaosun ve şiddetin kol gezdiği bir Türkiye mi yoksa milletin arzuladığı huzurlu bir Türkiye mi?"

 

MUSTAFA MENTE: KORKU SALMAK İSTİYORLAR

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mente, sosyal medya hesabından MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi:

"İktidar ortakları korku salmak istiyorlar. Sn. Bahçeli hangi gazeteciyi hedef gösterdiyse ya saldırıya uğradı ya da işini kaybetti. 

Karar Gazetesinin değerli yazarları @takyol96, @elifcakirr ve @yildarado vicdanların sesleridirler, susturulamazlar, yalnız değildirler."

 

YENEROĞLU: ŞİDDETLE KINIYORUM

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili de, MHP lideri Bahçeli'nin Karar yazarlarını hedef almasını Twitter hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi.

"Gazetecileri açıkça hedef gösteren ve suç işleyen MHP Genel Başkanı'nı şiddetle kınıyorum. Basın özgürlüğüne ve demokrasimize yönelik bu saldırıya karşı tüm demokratların tutum alması zorunludur.

Ak Parti de şiddete mesafe koymayan ortağı ile ilişkisini sonlandırması gerekir.

Tehdit edilen gazeteci arkadaşlarımız Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve Taha Akyol yalnız değiller. Kendilerine acilen koruma tahsis edilmesi gerekir.
Devamlı anayasal haklara saldıran ve şiddete mesafe koymayan parti yöneticilerinin suçları artık yargının gündemine girmesi gerekir."

 

'TEHDİT ÜLKENİN GELDİĞİ NOKTAYI GÖSTERİYOR'

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen, MHP lideri Bahçeli'nin Karar yazarlarını hedef almasına tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Ekmen şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Bahçeli’nin Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve Taha Akyol’u ve Karar gazetesini tehdit etmesi ülkenin geldiği noktayı göstermektedir. İçişleri Bakanlığı, bu tehditlere karşı tedbir almalıdır. Gazeteciler bu tehditlere pabuç bırakacak tıynette olsa onlar da gemide olurdu."

 

BÜLENT KAYA: YANINIZDAYIM  

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Bahçeli’nin sözlerine şu ifadelerle tepki gösterdi:  

Eleştiri ve basın hürriyeti kapsamında gazetecilik yapan Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve Taha Akyol’un şahsında KARAR camiasının yanındayım...  

 

 

'TEHDİT VE ZORBALIKLA GAZETECİLERİ YILDIRMAYA ÇALIŞMAK...'

Gelecek Partisi Kurucusu ekonomist İbrahim Turhan da söz konusu sözlere tepki gösterenlerden isimlerden biri oldu.

Twitter hesabından paylaşım yapan İbrahim Turhan şu ifadeleri kaydetti:

"Basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır. Tehdit ve zorbalıkla gazetecileri yıldırmaya, susturmaya yeltenmek siyasal meşrûiyetin dışına çıkmak anlamı taşır. Elif Çakır, Yıldıray Oğur, Taha Akyol. Demokrasiden, hukuktan ve özgürlüklerden yana olan herkes yanınızdadır."

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu'ndan Bahadır Kurbanoğlu da, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Madem gündem kuşkulu, o kuşkuları bertaraf etmek için bir geçmiş olsun telefonu, bir 'çetelere geçit vermeyiz2 açıklaması yapmak gerekmez miydi? Siyasetçilere ve gazetecilere hakaret ederek, hala hedef göstererek mi dağıtacaksınız kuşkulu gündemi? Gündem dışarıda değil içeride!!!"

 

METİN GÜRCAN: SİVİL VESAYETE DE HAYIR

DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan da tepkisini şöyle dile getirdi:

'Sivil' vesayete de HAYIR!

Siyaset, meşru zemin+sınırlar içerisinde Ortak Rıza'yı üretme, Ortak Aklı bulma çabasıdır. İktidarın küçük ortağının son çıkışları siyaset değil, olsa olsa vesayettir. 

Sn. Akyol, Sn.Çakır ve Sn. Oğur'un yanındayım.."

 

SEMA SİLKİN ÜN: YANINIZDAYIZ  

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Bahçeli’nin sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadelerle tepki gösterdi:  

Daha önce “dava arkadaşı” A. Çakıcı tarafından tehdit edilen gazeteciler bu kez bizzat Sn. Bahçeli tarafından tehdit ediliyor. 

Hem şiddetle işimiz olmaz deyip hem aba altından sopa göstermek milletin aklıyla dalga geçmekten başka nedir? Yanınızdayız.  

NEDİM YAMALI: BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARININ TOPLUMSAL HUZURA HİÇBİR FAYDASI YOK  

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, Bahçeli’nin ifadelerini şu tweetlerle eleştirdi: 

Devlet Bahçeli’nin bugünkü açıklamalarının siyasi iklime ve toplumsal huzura hiçbir faydası olmadığı, olmayacağı aşikardır. Kamuoyunca tepki gösterilen şiddet olaylarının iktidar ortağı olan bir siyasi lider tarafından net bir şekilde kınanmaması endişe vericidir. 

Kendisi veya partisi ile ilgili tespit ve eleştirilere bu kadar saldırgan bir dille üstelik hedefler göstererek cevap vermesi ancak suçluluk psikolojisi ile izah edilebilir. 

Dış mihrak anlayışınız ve ayrıştırıcı tutum güden söylemleriniz ile kapatmaya, değiştirmeye çalıştığınız gündeminiz nedir? 

İktidar ortağı olduğunuz her dönemde ortaya çıkan ekonomik istikrarsızlık ve toplumsal çatışmaları çözme konusundaki beceriksizliğinizi Sayın Genel Başkanımıza saldırarak mı saklamaya çalışıyorsunuz? 

Umarız ki Adalet ve Hukuk kelimelerini  bundan sonra samimiyetle ve herkes için gerekli olduğuna inanarak kullanır, ülkemizin HUZUR ve GÜVEN ihtiyacına katkı sağlarsınız. 

 

 

ERTUĞRUL GÜNAY: GAZETECİLERİN SUÇLANMASI KABUL EDİLEMEZ 

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Bahçeli’nin sözlerine şu ifadelerle tepki gösterdi:

Politikacı ve gazetecilerin saldırıya uğradığı günlerde, iktidar ortağı bir parti başkanının bu saldırıyı şiddetle kınayıp, faillerin cezalandırılmasını istemek yerine, hem de isim vererek gazetecileri suçlaması asla kabul edilemez. 

 

 

 

GERGERLİOĞLU: BU ÜLKEDE HERKES İNSANCA YAŞAMALI 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Bahçeli’nin sözlerine yönelik eleştirisinde şu ifadeleri kullandı:  

El yükseltmiş!!! 

Bu ülkeyi tehditlere, köşeye sıkıştırmalara boyun eğdirmeyeceğiz. 

Bu ne ya? 

Düşüncelerini ifade edene bu yapılırsa, yapılacaksa hangi birimizin can güvenliğinden, düşünce özgürlüğünden bahsedilebilir? 

Tehdit, hakaret, iftira... 

Bu ülkede hepimiz insanca yaşamalı 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN