HDP'li Gergerlioğlu Karar yazarlarının hedef gösterilmesini Soylu'ya sordu

HDP'li Gergerlioğlu Karar yazarlarının hedef gösterilmesini Soylu'ya sordu

HDP Milletvekili Gergerlioğlu, MHP Lider Bahçeli tarafından Karar yazarlarının hedef gösterilmesini İçişleri Bakanı Soylu'ya sordu. Gergerlioğlu, "Devlet Bahçeli’nin twetleri, basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasından 154. Sırada olan Türkiye’de gazetecilere yönelik fiziki linçe davetiye niteliğindedir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Karar gazetesi yazarları Taha Akyol, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’u hedef göstermesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

"BAHÇELİ'NİN TWEETİ MURAT İDE'NİN UĞRADIĞI SALDIRIYI AKILLARA GETİRMİŞTİR"

Gergerlioğlu, sorularının Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince cevaplanmasını istedi. Bahçeli'nin Twitter'dan Karar gazetesi yazarları hakkında paylaştıklarını hatırlatan Gergerlioğlu, Bu atılan tweet ne yazık ki 2019 senesinde Devlet Bahçeli’yi yazısında eleştiren Murat İde’nin uğradığı saldırıyı akıllara getirmiştir" dedi. Gergerlioğlu, Gazeteci Murat İde'nin de Twitter’dan yapılan hedef gösterme sebebiyle darp edildiğini ifade ederek, "Yine son 5 yıla bakıldığında pek çok gazetecinin yazdıkları yazılar sebebiyle ya cezaevinde olduğu ya da darp edildiği de gözden kaçmayan bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

"BAHÇELİ'NİN TWEETLERİ FİZİKİ LİNCE DAVETİYEDİR"

Devlet Bahçeli’nin twetlerinin basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasından 154'üncü sırada olan Türkiye’de gazetecilere yönelik fiziki linçe davetiye niteliğinde olduğunun altını çizen Gergerlioğlu, "En düşük düzeyde bile olsa demokratik kurumların çalıştığı bir ülkede gazetecilerin fiziki linçe maruz kalması kabul edilemez. Devlet Bahçeli’nin açıklamaları gazetecileri doğrudan hedef göstermesi sebebiyle oldukça talihsizdir" diye konuştu.

Gergerlioğlu, cevaplaması için İçişleri Bakanı Soylu'ya şu soruları yöneltti: 

  1. Devlet Bahçeli’nin bu tweet ile gazetecileri hedef gösterdiği iddiası doğru mudur? Eğer böyle bir durum söz konusuysa ilgili gazetecilerin korunması için Bakanlığınız gerekli tedbirleri almış mıdır?
  2. Hedef gösterilmesi sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Hrant Dink’in ölüm yıldönümünden bir gün önce gazetecileri hedef gösteren böyle bir tweet atılmasının nasıl bir karşılığı vardır?
  3. Bu atılan tweet sebebiyle Bakanlığınız herhangi bir suç duyurusunda bulanacak mıdır?
  4. İktidara yönelik herhangi bir eleştiride 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunun 216. Maddesine göre Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik sebebiyle soruşturma açılırken bu olayda açılmamasının hukuki açıklaması nedir?
  5. Bu hedef göstermelerin devam etmemesi için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hesabının askıya alınması için Twitter’a İçişleri Bakanlığının bir başvurusu olacak mıdır?
  6. Yıldıray Oğur 18 Ocak 2021’de Devlet Bahçeli’ye attığı twette: “Gün boyu geçmiş olsun mesajı gönderen, “aman dikkat et” diyen herkese teşekkürler. Devlet Bey, bu kadar insan bize neden geçmiş olsun ve dikkat et diyor? Benim bir cevabım yok, sizin bir cevabınız var mı?” ifadelerini kullanmıştır. Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığının bir cevabı var mıdır?
  7. Türkiye’de şiddet içermeyen her düşünceden görüşten insanın barış ve huzur içinde özgür hayat sürebilmesi için İçişleri Bakanlığının herhangi bir çalışması olacak mıdır?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN