Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'ndan Karar yazarlarını hedef alan Bahçeli'ye sert tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yönelik saldırının ardından Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından kameraların karşısına geçen iki lider, iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Davutoğlu Karar yazarlarını hedef alan Bahçeli'ye sert tepki gösterdi, "Şurada özgürce konuşan bir avuç gazeteci kaldı. Onları da mı susturmak istiyorsunuz?" dedi. Kılıçdaroğlu da "İktidardan gitmemek için göze alamayacakları şey yoktur" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yönelik saldırının ardından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen iki lider, iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Davutoğlu Karar yazarlarını hedef alan Bahçeli'ye sert tepki gösterdi, "Şurada özgürce konuşan bir avuç gazeteci kaldı. Onları da mı susturmak istiyorsunuz?" dedi.

Davutoğlu şunları kaydetti: "Bahçeli, konuyla hiçbir taraf olmayan gazetecileri hedef gösterdi. Gazetecilerle ne alıp veremediğiniz var? Hakkı, hukuku, adaleti özgürce yazan bir avuç gazeteci, kanal kaldı. Onları da mı susturmak istiyorsunuz? Bırakın insanlar görüşlerini ifade etsinler."

"GAYET AÇIK VE NET SÖYLÜYORUM"

Kılıçdaroğlu da peş peşe yaşanan saldırıları sert sözlerle kınayarak "Tansiyon yükselir mi ya da iktidar gündemi değiştirmek için bu tür yollara tevessül edebilir mi? Edebilir. Her şeyi yapabilirler. Altını özenle çiziyorum, her şeyi yapabilirler. İktidardan gitmemek için göze alamayacakları hiçbir şey yoktur. Gayet açık ve gayet net söylüyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'na ziyarette Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de eşlik etti.
Ziyarette Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Selim Temurci, Habibe Çiftçioğlu, Sema Silkin Ün, Mehmet Ali Pulcu, Mustafa Mente ve Gelecek Partisi İl Başkanı İsa Mesih Şahin de hazır bulundu.

01-011.jpgCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda ziyaret etti.

Davutoğlu'nun açıklamaları: 

"Ülkemiz ve insanlık kritik bir dönemden geçiyor. 2021'e girerken pandeminin de doğurduğu ortak kader bilinciyle daha hoşgörülü, muhabbetle konuştuğu bir dönem başlar diye ümit ederken son günlerde siyasilere ve gazetecilere dönük olarak fiili saldırılar görüyoruz.

Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ'a yapılan saldırı, şahsen Selçuk Özdağ'a bir saldırı değildir sadece, hatta sadece Gelecek Partisi'ne yapılmış bir saldırı değildir. Ülkenin bütün siyasilerine şu mesaj verilmek istenmiştir: Bizi eleştirenler, eğer eleştirilerini beğenmezsek sokak ortasında, Cuma namazına dahi giderken saldırıya uğrayabilirler, hakarete uğrayabilirler ve bunun cezasını görmeden yolumuza devam edebiliriz.

"BİR ADIM GERİ GİTMEYİZ"

Eğer bir ülkede milletin derdine sözcü olacak olan siyasetçiler ve gazeteciler senkronize bir şekilde saldırıya muhatap olmuşlarsa, saldırıyı yapan piyonların ötesinde bu piyonları harekete geçirenler bizim için önem taşır. Bu piyonlar ve bunların arkasındakiler Türkiye'de bir korku atmosferi oluşturmak istiyorlarsa, bizi korkutamayacaklarını bilsinler. Türkiye bir seçim ortamına gidecek, muhalif düşünen siyasileri korkuturuz, özellikle de yeni kurulan bir parti olan Gelecek Partisi'ni korkutur geri döndürürüz diyorlarsa, Gelecek Partisi kadrolarını tanımıyorlar. Bir adım geri gitmeyiz.

"MAĞDURLAR YOKMUŞ GİBİ TEHDİT SAVURUYOR"

Bugün Sayın Bahçeli'nin ifadelerini okuduğumda derin bir teessüf ve hüzün duydum açık söyleyeyim. Türkiye'de siyaset bu kadar seviyesini kaybetmemeli. Sayın Bahçeli'nin unuttuğu bir diyar var bu günlerde, Uygurlar, Kaşgar diyarı... Yusuf Has Hacip, Kutadgu Bilig'de şöyle der: Aklın süsü dildir, dilin süsü sözdür, kişinin süsü yüzdür, yüzün süsü gözdür.

Sayın Bahçeli'nin konuşmalarına baktığımızda Yusuf Has Hacip'ten hiç nasip almadığı anlaşılıyor. Ortada bir saldırı ile yaralanmış bir genel başkan yardımcısı ve gazeteciler var, Sayın Bahçeli 3 gün bekledikten sonra sanki mağdurlar yokmuş gibi tehdit savuruyor. Bahçeli bunu hep yapıyor. Şöyle bir sakinleşse, normalleşse, yüzüne bir süs takınarak güzel söz söylemeyi öğrense ve Türk atasözlerinden bir ilham alsa herkes rahatlayacak.

"3 SENEDİR BU MEMLEKETİN BEREKETİ KESİLDİ"

Bahçeli, 'geçmiş olsun' demiyor, kınamıyor, aksine MHP camiasını konsolide etmeye dönük mesajlar vermeye kalkıyor. Şunu ifade edeyim, biz hiçbir siyasi partinin tabanını rencide edecek bir şey söylemeyiz. Sayın Bahçeli, Türk devlet geleneği içinde ilk defa bir devlet başkanına 'Aptal olma' diyen Amerikan başkanının karşısında sessiz kalan sizsiniz.

 Bizim olduğumuz dönemde 'bereketsizlik' olduğunu söylüyor. Başbakanlığı bıraktığımızda 11 bin dolar kişi başına düşen gelir vardı. 8 bin dolara düştü. Değişen ne? Biz görevi bıraktık koalisyon ortağı olarak Bahçeli devreye girdi. Bahçeli ne zaman devreye girdiyse, aynen 2001'de olduğu gibi, 3 senedir de bu ülkenin bereketi kesildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı'na 'Aptal olma' denecek, Moskova'da kapı önünde Türkiye Cumhurbaşkanı'nı dakikalarca ayakta bekletecek ve onun ortağı olan Sayın Bahçeli içeride milliyetçilik taslayıp dışarıdaki onur kırıcı davranışlara sessiz kalacak.

02-002.jpgGelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu

"SEROK APO DİYENLERDEN HESAP SOR"

Sayın Bahçeli yine yaptı, 'Serok Ahmet' diyerek benim üzerimden Kürtçeye de hakaret ediyor. Güya ben bundan alınacağım. Bu toprakların dili olan Kürtçe, Feqiye Teyran'ın Kürtçesi, Yunus Emre'nin Türkçesi gibi azizdir. Dilleri aziz kılan, dillerle neyin ifade edildiğidir. Güzel Türkçemizi Yusuf Has Hacip gibi de konuşabilirsiniz, Sayın Bahçeli gibi tehdit ve hakaret dili de kullanabilirsiniz. Dili değerli kılan muhtevasıdır. Eğer Bahçeli hesap soracaksa birilerinden, bir seçim kazanmak uğruna 'Serok Apo' diyenlerden, mektup getirenlerden hesap sorsun. Terörist başının kardeşini TRT'ye çıkartanlardan hesap sorsun.

"GAZETECİLERİ HEDEF GÖSTERDİ"

Bahçeli, konuyla hiçbir taraf olmayan gazetecileri hedef gösterdi. Gazetecilerle ne alıp veremediğiniz var? Hakkı, hukuku, adaleti özgürce yazan bir avuç gazeteci, kanal kaldı. Onları da mı susturmak istiyorsunuz? Bırakın insanlar görüşlerini ifade etsinler. Hiç kimse susacağımızı, geri adım atacağımızı zannetmesin. Milletin yoluna çıkanlar, milletle birlikte yürürler ve bedel neyse öderler. Kimse bundan tereddüt etmesin."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin düşüncesi, kimliği, inancı, yaşam tarzı farklı olabilir ama hepimiz kendi ülkemizde bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Siyaset dediğiniz zaten budur. Kimin doğru yaptığına, kimin yanlış yaptığına kararı millet verecektir. Ama birilerinin bir düşünceyi beğenmiyorum diye, taşlarla, sopalarla, silahlarla saldırmasını asla kabul etmiyoruz, asla.

İktidar olanların yapmaları gereken ilk şey, Türkiye'de can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Herkesin can ve mal güvenliğinden sorumlu olan devleti yönetenlerdir. Bir partinin genel başkan yardımcısı eğer saldırıya uğruyorsa, derhal olayın üzerine gitmek ve olayı çözmek için gerekli talimatların verilmesi lazım. Seyirci olamazlar, can ve mal güvenliğini sağlamak zorundadırlar. Sayın genel başkanı geçmiş olsun dileklerimi iletmek için ziyaret ettim. 

01-012.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

"TÜRKİYE AYNI KAOSUN İÇİNE SOKULABİLİR"

O yıllarda hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktu. Türkiye aynı kaosun içine sokulabilir. Herkesin dikkatli olması lazım. Türkiye'nin gündemini çalıp başka bir yere toplumu hedefleyebilirler. Öyle bir amaçları da olabilir. Türkiye'de 1970 öncesine, 1980 öncesine dönmek istemiyoruz. Huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz, halkın hakemliğinde siyaset yapmak istiyoruz. Başkalarının görüşleri çerçevesinde değil, başkalarının baskıları çerçevesinde değil. Halkın hakemliğinde siyaset yapmak kadar güzel bir şey yok.

1970'li yılları iyi bilen birisiyim. O yıllarda hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktu. Türkiye aynı kaosun içine sokulabilir. Herkesin dikkatli olması lazım. Türkiye'nin gündemini çalıp başka bir yere toplumu hedefleyebilirler. Öyle bir amaçları da olabilir. Türkiye'de 1970 öncesine, 1980 öncesine dönmek istemiyoruz. Huzur içinde birlikte yaşamak istiyoruz, halkın hakemliğinde siyaset yapmak istiyoruz. Başkalarının görüşleri çerçevesinde değil, başkalarının baskıları çerçevesinde değil. Halkın hakemliğinde siyaset yapmak kadar güzel bir şey yok.

Biri ortak kader bilincine sahip olarak bütün bir insanlığı ve vatandaşları birlikte düşünenler bir de insanlığı ve ülke vatandaşlarını ayrıştıranlar. Geçen sene pandemi dolayısıyla bütün insanlık ortak kader bilincini yaşadı. Ülkemiz de yaşadı. Tam da 2021'in başında hepimiz bu ortak kader bilinciyle daha hoşgörülü, birbirine saygı duyduğu, muhabbetle konuştuğu, güzel söz sarf ettiği bir dönem başlar diye ümit ederken.

"İKTİDARDAN GİTMEMEK İÇİN..."

Tansiyon yükselir mi? Ya da iktidar gündemi değiştirmek için bu tür yollara tenezzül edebilir mi? Her şeyi yapabilirler. İktidardan gitmemek için göze alamayacakları şey yoktur. Başkentte Ankara'da siyasal partinin genel başkan yardımcısına geliniyorsa silahlarla sopalarla 18 dikiş atılıyorsa, kan kaybı varsa failler adil suçlu muamelesi görüyorsa konuşan kişiye terörist, darp eden kişi adi suçlu. Böyle bir devlet anlayışı olamaz. Nerede yargılanması lazım? Poliste hangi masanın bakması lazım? Organize suçlar. Gidiyor mu gitmiyor.

Biz vatandaşlarımıza şunu demek zorundayız önce Allah'a sonra kendinize sonra da kul hakkı yemeyen liderlere güvenin. Yeni yol haritası çizmek, bu yolda yürümek zorundayız. Bu tür organize işler olur. Gündem saptırılmak istenebilir. Ama biz soğuk kanlılığımızı koruyacağız. Halkın hakemliği kadar güzel bir şey yoktur. Halkın gündeminden koparmak istiyorlarsa kopmamaya özen göstereceğiz."

01-007.jpg

01-008.jpg

01-009.jpg

01-010.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN