ABD'den Türkiye’ye gelen vatandaşın paylaşımı ile ortaya çıktı: GSM operatörlerinin büyük oyunu

Teknoloji yazarı İsmail Alpen, Türkiye'deki GSM operatörlerinin kullanıcıları zarara uğrattığını iddia eden bir paylaşım yaptı. Bir sosyal medya kullanıcısının ABD'de bir ayda kullandığı 10 GB internetin Türkiye'de 4 günde bittiğini belirtmesi üzerine birçok kişinin aynı sorunu yaşadığını söylen Alpen, sorunun GSM operatörlerinin bant genişliği hesabını farklı yapmasından kaynaklanabileceğini ifade etti.

Türkiye'deki GSM operatörlerinin büyük oyununu Teknoloji yazarı İsmail Alpen yaptığı paylaşımla gün yüzüne çıkardı.

Alpen, bir sosyal medya kullanıcısının ABD'de bir ayda kullandığı 10 GB internetin Türkiye'de 4 günde bittiğini paylaşması üzerine bir çok kişini aynı durumdan muzdarip olduğunu söyledi.

Sorunun Türkiye'deki GSM operatörlerinin bant genişliği hesabını farklı hesaplaması yüzünden olabileceğini belirten Alpen, söz konusu durum nedeniyle kullanıcıların zarara uğradığını söyledi.

Operatörlerin az hizmet vererek fazla para kazandıklarını söyleyen Alpen, söz konusu verilerin operatörler tarafından tutulması ve kontrol edilmemesi nedeniyle vatandaşın cebinden 3-4 kat fazla para gittiğini ileri sürdü.

Dünyada sadece yükleme trafiği hesaplanırken Türkiye'de hem indirme hem de yükleme trafiğinin kotadan düşüyor olabileceğini belirten Alpen, şirketlerin şeffaf şekilde hesaplama sistemlerini açıklamaları gerektiğini söyledi ve vatandaşların düşük hizmete yüksek fiyat ödüyor olabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN