Android 12 tabanlı MIUI 13 alacak Xiaomi telefon modelleri güncellendi

Android 12 tabanlı MIUI 13 alacak Xiaomi telefon modelleri güncellendi

MIUI 13 güncellemesi alacak telefonlar listesi, Xiaomi kullanıcılarını sevindirdi. Android 12 tabanlı MIUI 13 yüklenecek telefon modellerine yenileri eklendi. MIUI 13, Atomize Bellek ve Akıcı Depolama teknolojileriyle cihazın okuma ve yazma yeteneklerinin yüzde 5 oranında bozulmasını önlüyor ve böylece cihazların ömrünün uzamasını sağlıyor. İşte, MIUI 13 alacak cihazlar...

2021 yılı sonunda Xiaomi 12 serisi ile birlikte MIUI 13 arayüzünü tanıtan Xiaomi, yeni sürümü yavaş yavaş kullanıcılarla buluşturmaya başlıyor. Yeni özellikleriyle merak uyandıran MIUI 13 yazılımı alacak ilk telefonlar ve alacakları tarih aralığı da şirket tarafından açıklandı.

MIUI 13 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çinli akıllı telefon firması Xiaomi'nin Android 12 tabanlı MIUI 13 güncellemesi, 2022'nin ocak ayında üst segmentteki telefon modellerine gönderilecek. Orta segmentteki cihazlar şubat ayında, alt segmentteki telefonlar ise mart ayında MIUI 13 arayüzüyle buluşacak.

2022 yılının ilk günlerinde yaptığı duyuru ile ilk beta güncellemelerini vereceği cihazları ve tarih aralığını açıklayan Xiaomi, zamanla farklı modellere de bu sürümü sunacak. İlk etapta test amaçlı dağıtılacak olan sürüm herkes tarafından kullanılamayacak.

28985fcfa84ab7cbe1a2913ef1e7dcf75fb40b21.jpeg

HANGİ TELEFONLAR MIUI 13 ALACAK?

MIUI 13 Global Public Beta güncellemesini Ocak ayında alacak telefonlar

Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11i
Xiaomi Mi 11X Pro
Xiaomi Mi Pad 5

Redmi 10
Redmi 10 Prime

Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE
Xiaomi Mi 11 Lite NE

Redmi Note 8 (2021)

Xiaomi Mi 11T Pro
Xiaomi Mi 11T

Redmi Note 10 Pro
Redmi Note 10 Pro Max

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Xiaomi Mi 11 Lite

Redmi Note 10
Redmi Note 10 JE

xiaomi-miui-13-5.jpg

MIUI 13 ÖZELLİKLERİ NELER?

MIUI 13, hızlı ve kararlı bir yazılım deneyimi sunuyor ve artık akıllı telefonların ve tabletlerin ötesinde akıllı saatler, hoparlörler ve TV’ler gibi AIoT cihazlarına da genişletiliyor ve bağlantı yeteneklerini iyileştiriyor.

Kararlılığı yaklaşık yüzde 52 oranında artırılan MIUI 13, genel olarak temel işlevleri geliştirmeye odaklanıyor. Yeni sistem, Xiaomi tarafından geliştirilen Odaklanmış Algoritmalar (Focused Algorithms), Atomize Bellek (Atomized Memory) ve Akıcı Depolama (Liquid Storage) gibi özelliklerle, yoğun kullanım sırasında çekirdek uygulamalar için bilgi işlem yeteneklerini optimize etmeye odaklanıyor.

MIUI 13, Atomize Bellek ve Akıcı Depolama teknolojileriyle 36 aylık süre boyunca cihazın okuma ve yazma yeteneklerinin yüzde 5 oranında bozulmasını önlüyor ve azaltıyor. Bu, cihazların ömrünün uzamasını sağlıyor.

2021 yılının 3. çeyreği itibarıyla Xiaomi'nin IoT platformuna bağlı cihaz sayısı 400 milyonu aştı. MIUI 13, akıllı donanım portföyüyle sektöre öncülük ederken akıllı cihazlar arasında daha bağlantılı bir deneyim elde edilmesine yardımcı olacak Mi Smart Hub’ın beta sürümüyle birlikte geliyor.

Mi Smart Hub, kullanıcıların müzik, ekran ve hatta uygulamalar gibi içerikleri birden fazla cihazda sorunsuz bir şekilde paylaşmalarına ve basit bir hareketle yakındaki cihazları bulabilmelerine olanak tanıyor.

MIUI 13, bağlantının yanı sıra daha fazla kişiselleştirme için önemli özellikler içeriyor. Yeni pencere öğeleri, dinamik duvar kağıtları ve daha fazlasıyla benzersiz bir işletim sistemi deneyimi sunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN