Cüzdan kaybetmek tarihe karışıyor

Cüzdan kaybetmek tarihe karışıyor

Apple firması telefon ve bilgisayarın yanı sıra birçok yeni nesil teknolojik aksesuar üreterek satış rekorları kırıyor. Apple; iPhone, iMac, AirPods, Watch, Macbook, Magic Mouse gibi çeşitli ekipmanları içeren ürün yelpazesine bir de 'AirTag' adlı cihazı ekledi. Peki, nedir bu AirTag? Detaylar, haberimizde...

Apple, 1976 yılında Kaliforniya'da kurulan, tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan çok uluslu bir şirket. Müşterilerine, ürünleri sayesinde özel hissettiren ayrıcalıklar sunan Apple, 'AirTag' isimli ürünü ile alışılmışın dışında bir yenilik getirdi.

AIRTAG NEDİR?

AirTag, bir takip cihazı. Küçük boyutta üretilen bu cihaz sayesinde, üzerine taktığınız ürün her nerede olursa olsun, bağlantı kurduğunuz bir diğer Apple cihazınız sayesinde takibini sağlayabilirsiniz.

AirTag dairesel disklerden oluşuyor. Cihaz, Apple’ın iPhone 12 ve diğer yeni cihazlarında da bulunan ultra geniş bant teknolojisine sahip.

Apple AirTag, lazerle oyulmuş, cilalı paslanmaz çelik bir kaplamaya sahip.

AirTag, yaklaşık bir yıl dayandığı iddia edilen, kullanıcı tarafından çıkarılabilen bir pile sahip. Cihazda yerleşik bir hoparlör de mevcut.

IP67 derecesinde suya ve toza dayanıklı. Böylece 30 dakika boyunca 1 metrelik suya dayanabiliyor. Apple AirTag, bir emoji veya isimle kişiselleştirilebiliyor.

AirTag için, AirTag’in sırt çantaları gibi çeşitli öğelere kolayca takılmasını sağlayacak anahtarlıklar, halkalar ve Paris moda markası Hermes aksesuarları da dahil olmak üzere ayrı olarak satın alınabilecek birçok aksesuar da mevcut.

hermes.jpg

AIRTAG NE KADAR?

Apple'ın resmi internet sitesinde;

AirTag tekli paket satış fiyatı: 399 TL

AirTag dörtlü paket satış fiyatı: 1359 TL

APPLE AIRTAG NASIL KURULUR?

* AirTag’inizi aldıktan sonra, onu bulmak için iPhone’unuzda Bul uygulamasını açın (Daha önce Bul’u kullanmadıysanız, Ayarlar’dan konum izlemeyi etkinleştirmeniz gerekir).

* iPhone’unuz AirTag’i algıladığında Bağlan’a dokunun.

* AirTag’inize, onu ekleyeceğiniz öğeye (araba anahtarları, çanta vb.) göre bir ad verin ve Apple Kimliğinizle kaydedin.

* AirTag’inizin izlenen cihazlar listesinde görünüp görünmediğini kontrol edin. Artık konumunu haritada görebilirsiniz.

AIRTAG HANGİ TELEFON MODELLERİ İLE UYUMLU?

Çoğu iPhone AirTag’lerle çalışır, ancak bazıları daha iyi bir deneyim sunar.

U1 Ultra Geniş Bant yongasına sahip iPhone 11 ve 12 modelleri, AirTag’leri önceki modellere göre daha hızlı algılar.

AirTag’lerin 'Bul' uygulaması ile çalışması için iPhone’unuzu iOS 14.5’e güncellemelisiniz.

AIRTAG DESTEKLEYEN IPHONE MODELLERİ

* iPhone 6S, iPhone 6S Plus ve iPhone SE

* iPhone 7 ve iPhone 7 Plus

* iPhone 8S ve iPhone 8 Plus

* iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR

* iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max

* iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max

* iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max

AIRTAG'IN OLUMSUZ ÖZELLİKLERİ

AirTag'ın güvenlik ve mahremiyet açığı oluşturma ihtimali tartışılıyor. Kötü niyetli bir kimse tarafından kişisel eşyalara AirTag yerleştirmesi ile takip edilme endişesi sorgulanıyor.

AirTag'ın bir diğer kötü yanı; AirTag'in kapsama alanı.

100 metrelik kapsama alanı olan cihaz, bu alandan çıktıktan sonra farklı bir iPhone onu görene kadar işlevini yitirmiş oluyor. Üstelik AirTag'in tam konum bulma özelliğinden en verimli şekilde faydalanabilmek için iPhone 11 ve üzeri bir cihazınızın olması gerekiyor. Daha eski modellerde AirTag'den tam verim alınamıyor.

AIRTAG EŞYALARI NASIL TAKİP EDİYOR?

AirTag’lerle neredeyse bütün eşyalarınızı takip edebilirsiniz.

Cüzdan, valiz, uzaktan kumanda, sırt çantası, bisiklet, hatta otomobilinizi nerede bıraktığınızı bile bulabilirsiniz.

Tıpkı cihazlarınızı izlediği gibi, AirTag’inizin konumunu da Bul (Find My) uygulamasında haritada görebilirsiniz. İzlediğiniz öğe Bluetooth’unuzun kapsama alanı içindeyse (yaklaşık 12 metre), sesli uyarı vermesini sağlayabilirsiniz. Bu, onu daha hızlı bulmanıza yardımcı olacaktır.

iPhone 11, 12 ve 13 modellerinde ayrıca AirTag’inize nasıl ulaşacağınızla ilgili ayrıntılı talimatlar veren bir navigasyon modu bulunur.

AirTag Bluetooth menzilinin dışındaysa, haritada bilinen son konumunu da görebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN