PlayStation VR2 sanal gerçeklik dünyasını bir adım öne taşıyor

PlayStation VR2 sanal gerçeklik dünyasını bir adım öne taşıyor

Konsol dünyasının tek sanal gerçeklik (virtual reality-VR) oyunlarını oynatan Sony, yeni modeli PlayStation VR2'yi tanıttı. 110 derecelik görüş açısına sahip olan ve 4K HDR görüntü sunan PS VR2, göz takip sistemi sayesinde gerçeklik hissini artırıyor. İşte, PlayStation VR2 fiyatı...

Sanal gerçeklik (virtual reality-VR) oyun dünyasında rekabet kızışıyor. Bilgisayarla oynanabilen HTC ve Oculus markalarına karşın konsolda oynanabilen PlayStation VR modelinin son sürümü VR2, birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Bilgisayar kasasına bağlı olmadan oturma odasına konan PlayStation cihazıyla oynanabilmesi dolayısıyla oyunseverlerin ilgi gösterdiği PlayStation VR2'nin detayları belli oldu.

psvr-2-scaled.jpg

PLAYSTATION VR2 ÇIKTI MI?

Konsol tarafında VR cihaz üreten tek şirket olan Sony, 5 Ocak 2022 tarihinde düzenlenen CES 2022 fuarında yeni PlayStation VR2 cihazını kamuoyuna duyurdu. Yeni cihazın öne çıkan noktalarından birisi, tek kablo ile bağlanması.

PlayStation VR2'nin mart ayında dünya genelinde satışa sunulması bekleniyor. Aynı tarihlerde Türkiye'ye de gelmesi beklenen PlayStation VR2'nin fiyatının 500 dolar olması öngörülüyor. PlayStation VR2 Türkiye fiyatı ise 15-20 bin TL arasında belirlenebilir.

PLAYSTATION VR2 YENİLİKLERİ NELER?

110 derecelik görüş açısına sahip olan ve 4K HDR görüntü veren cihazın göz başına sunacağı çözünürlük 2000x2040 olacak.

VR2 Sense kontrolcüsü, PS5 kontrolcüsü DualSense'e benzer özelliklere sahip olacak. PlayStation VR2 Sense kontrolcüsü ile hissiyat olarak yeni nesil bir teknoloji sunulacak.

Cihazın öne çıkan özelliklerinden biri de göz takip sistemi. Göz takip sistemi sayesinde gerçeklik hissi daha da hissedilecek.

psvr2concept.jpeg

PLAYSTATION VR2 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Ekran: OLED

Çözünürlük: Göz başına 2000x2040

Panelin Tazeleme Hızı: 90Hz, 120Hz

Lens Ayırma: Ayarlanabilir

Görüş Açısı: 110 derece

Sensörler: Altı eksenli hareket algılama sistemi (üç eksenli jiroskop, üç eksenli ivmeölçer)

Kameralar: Kulaklık ve kumanda takibi için dört kamera. Göz takibi için iki kamera.

Geri Bildirim: Kulaklıkta titreşim

PS5 Bağlantı Noktası: USB Type-C

Ses-Giriş: Dahili mikrofon

Ses Çıkış: Stereo kulaklık jakı

sony-ps5-icin-hazirladigi-yeni-basligin-adini-verdi-playstation-vr2-660x371.jpg

PLAYSTATION VR2 SENSE ÖZELLİKLERİ

Tuşlar: [Sağ] PS düğmesi, Seçenekler düğmesi, Eylem düğmeleri (Daire / X), R1 düğmesi, R2 düğmesi, RS düğmesi / R3 düğmesi + [Sol] PS düğmesi, Create düğmesi, Eylem düğmeleri (Üçgen / Kare), L1 düğmesi, L2 düğmesi, LS düğmesi / L3 düğmesi

Algılama/İzleme: Hareket Sensörü: Altı eksenli hareket algılama sistemi (üç eksenli jiroskop + üç eksenli ivmeölçer) - Kapasitif Sensör: Parmakla Dokunma Algılama - IR LED: Konum İzleme

Geri Bildirim: Tetik geri bildirimi R2/L2 düğmesinde, dokunsal geri bildirim

Port: USB Type-C port

Bağlantı: Bluetooth 5.1

Batarya: Dahili lityum iyon şarj edilebilir pil

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN