Apple haberciliğe soyunuyor

Apple haberciliğe soyunuyor

iPhone satışlarında beklediğini bulamayan Apple, çözümü farklı alanlara yoğunlaşmakta buldu. Bunlardan biri de uzun süredir konuşulan ücretli haber servisi.

Apple'ın en önemli gelir kalemlerinden biri servisler. Şirket her ne kadar iPhone, iPad ve Mac satışlarından büyük bir gelir ediyor olsa da aslında asıl parayı 'iCloud' gibi bulutdepolama hizmetlerinden kazanıyor. GZT'nin haberine göre, son dönemlerde cihaz satışlarında yaşanan gelir kaybı için çözüm de ücretli servislerin ücretli servislerin artırılması olarak görülüyor. Bu noktada uzun süredir konuşulan konulardan biri ise haber odaklı bir abonelik servisi.

YÜZDE 50 YÜZDE 50 MODELİ

Apple aslında bu noktada yayıncılara da yeni bir kapıyı aralamış oluyor. Şöyle ki; yayıncılar bu yeni servis sayesinde haber ve gelişmeleri doğrudan okuyuculara aktarabilecekler. Tabii Apple'ın da bundan bir çıkarı olacak. Gelirler aslında App Store'dakine benzer bir şekilde. Apple ve yayıncılar arasında dağılacak. Şirketin, %50'lik kısmı kendine alacağı diğer %50'lik kısmı ise yayıncılara paylaştıracağı söyleniyor.

MART'TA HAYATA GEÇEBİLİR

Ücretli haber servisinin aylık tutarının 10 dolar olması bekleniyor. Böylece kullanıcılar her ay bu tutarı ödeyerek Apple'ın haber servisi aracılığıyla tüm bilgilere erişebilecek. Merak edilen en önemli detaylardan biri ise servisin ne zaman aktif edileceği. Tahminler, 25 Mart'taki bir etkinlikle servisin hayata geçirileceği yönünde. Ancak şu anda Applecephesindenbu tarihi doğrulayan herhangi bir haber yok.

KAYNAK: GZT

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN