Başbuğhan Çeker: 2026 yılında dijital oyun sektörünün 295 milyar doları aşması bekleniyor

Başbuğhan Çeker: 2026 yılında dijital oyun sektörünün 295 milyar doları aşması bekleniyor

Dijital oyun sektörü, hızla büyüyen bir ivme kazanmaya devam ediyor. Bu sektörde faaliyet gösteren Hanxgame Oyun ve Bilişim Şirketi'nin kurucusu Başbuğhan Çeker, sektörün 2026 yılına kadar büyük bir büyüme potansiyeli taşıdığını vurgulayarak, "2026 yılında dijital oyun sektörünün 295 milyar doları aşması bekleniyor" dedi.

Çeker, kendi girişimleriyle dijital oyun sektöründe kalıcı olmanın önemine değinerek, "Biz de sektöre yaptığımız yatırımlarla bu süreçte önemli katkılar sağlamak istiyoruz. Araştırmalar, dijital oyun sektörünün sürekli bir artış gösterdiğini ortaya koyuyor" şeklinde konuştu. Mobil oyunların 2020 yılında 77,7 milyar dolarlık bir hacme ulaştığını belirten Çeker, yatırımlarını daha çok mobil oyunlar üzerine odaklayacaklarını ve büyüyen mobil oyun sektörü içinde yer almayı hedeflediklerini ifade etti.

Araştırmalar, oyuncu sayısında da gözle görülür bir artış olduğunu ortaya koyuyor. 2021 yılı sonunda 2.91 milyara ulaşan oyuncu sayısının 2023 sonunda 3.07 milyarı geçmesinin beklendiğine dikkat çeken Çeker, "Amacımız, artan oyuncu sayısına paralel olarak yatırımlarımızı artırmak ve bu büyüme trendinden en iyi şekilde faydalanmak" dedi.

Girişimci Çeker, firma olarak teknolojik gelişmelere uyum sağlamak ve sektördeki yenilikleri takip etmek için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, "Başarılı olmanın anahtarı, müşterilerimize kaliteli ve eğlenceli oyunlar sunmak ve onların beklentilerini karşılamaktır. Bu doğrultuda, büyük ölçekli yatırımlar yaparak sektöre katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi.

Dijital oyun sektörü, teknolojik ilerlemeler ve genişleyen oyuncu kitlesiyle birlikte gelecekte de büyük bir potansiyele sahip olacak gibi görünüyor. Mobil oyunlar, dijital oyun sektöründe giderek artan bir öneme sahip. Türk şirketlerin de mobil oyunlara odaklanması, sektördeki büyüme potansiyelinden tam anlamıyla yararlanmasını sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN