Bayraktar Alan Ülkeler Hangileri? Hangi Ülkeye Kaç Tane Bayraktar Satıldı?

Bayraktar Alan Ülkeler Hangileri? Hangi Ülkeye Kaç Tane Bayraktar Satıldı?

Baykar tarafından 2014 yılından beri üretilen ve savaş sahalarında yükse performans göstermesiyle savunma sanayii çevrelerinde adından söz ettiren Bayraktar TB2'nin bu güne kadar hangi ülkeye kaç tane satıldığı merak ediliyordu. İşte Bayraktar TB2'yi satın alan ülkeler ve ülkelere göre Bayraktar TB2 sayıları...

Baykar tarafından üretilen ve savunma sanayiinde çığır açan BayraktarTB2 Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA), birçok ülke tarafından talep edilen bir askeri ürün haline geldi.

Donanımlarıyla ordulara birçok avantaj sağlayan Bayraktar TB2, şu anda Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta etkin bir rol oynamasıyla daha da tanınır hale geldi.

Peki hangi ülkeye ne kadar Bayraktar TB2 sipariş edildi? İşte cevabı...

AZERBAYCAN'A KARABAĞ'DA BÜYÜK AVANTAJ SAĞLADI

Azerbaycan'la Ermenistan arasında 2020'de gerçekleştirilen 2. Karabağ Savaşı'nda kullanılmasıyla dünyada adından söz ettiren Bayraktar TB2, savaşta Azerbaycan Ordusu'nun Karabağ'ı almasında önemli katkılar sağlamıştı.

baykar-8.jpgAzerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ı kabul etti

Peki Azerbaycan'da kaç tane Bayraktar TB2 SİHA'sı var?

baykar-1.jpg

UKRAYNA'NIN VATAN SAVUNMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinde de kullanılan Bayraktar TB2'ler, adından söz ettirmeye devam ediyor.

Özellikle Rusların Bayraktar TB2 silahlarını düşürdüğüne dair haberleri, Rusya'ya yakın medyada sık sık yer alıyor. Ancak şimdiye kadar Ukrayna'ya kaç tane Bayraktar TB2 teslim edildiği bilinmiyordu.

baykar-2.jpg

Ukrayna'ya teslim edilen ve edildiği iddia edilen Bayraktar TB2'lerine ait sayı ortaya çıktı.

İşte Katar'a, Azerbaycan'a, Libya'ya ve Ukrayna'ya teslim edilen Bayraktar TB2 sayıları...

İŞTE RAKAMLAR

Açıklanan verilere göre şimdiye kadar yurt dışına tam 96 adet Bayraktar TB2 SİHA'sı satıldı. Toplamda 20 ülkenin aldığı bu SİHA'lardan Türkiye'de ise 200'ün üzerinde olduğu kaydediliyor.

baykar-2.jpg

ALİYEV: YETERİNCE VAR

Bilinen verilere göre Azerbaycan'a en az 6 adet Bayraktar TB2 satıldı ancak tam sayısı bilinmiyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kendisine kaç tane Bayraktar TB2'ye sahip oldukları sorulduğunda gülümseyerek, "Yeterince var" cevabını vermişti.

baykar-4.jpg

UKRAYNA'NIN ALDIĞI BAYRAKTARLAR

Rusya'yla mücadele eden Ukrayna'ya ise şimdiye kadar toplam 12 adet Bayraktar TB2 teslim edildi. Fakat bazı iddialara göre çok daha fazla Bayraktar TB2 teslim edilen Ukrayna'da toplam 30 adet Bayraktar TB2 bulunuyor.

baykar-5.jpg

LİBYA'YA DA BAYRAKTAR TB2 SATILDI

Türkiye'nin yakın ittifak kurduğu ve Mavi Vatan kapsamında önemli bir partnerliğe giriştiği Libya'ya ise Halife Hafter güçleriyle yapılan barış anlaşmasından önce bilinmeyen sayıda Bayraktar TB2 teslim edilmişti.

Türkiye'nin körfezdeki müttefiki Kata'a ise 6 adet Bayraktar TB2 teslim edildi.

baykar-7.jpg

Fas, 13 adet Bayraktar TB2 sipariş etti. Polonya ise 24 adet Bayraktar TB2 sipariş etti. Polonya'ya ilk partinin bu yıl teslim edilmesi bekleniyor.

Bunların yanı sıra Kırgızistan, Türkmenistan, Nijer, Etiyopya, Pakistan, Tacikistan, Cezayir, Somali ve Irak'a bilinmeyen sayılarda Bayraktar TB2 ihraç edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN