Bilim insanları duyurdu: ‘Şehir katili’ asteroit dünyaya yaklaşıyor

Bilim insanları duyurdu: ‘Şehir katili’ asteroit dünyaya yaklaşıyor

Bilim insanları, bir şehri yok edecek kadar büyük bir asteroidin bu hafta sonu Dünya ile Ay'ın yörüngesi arasından zararsız bir şekilde geçeceğini bildirdi. İki gezegene de temas etmeyeceği söylenen asteroidin araştırmacılara yakından inceleme şansı vereceği söyleniyor.

The Guardian’ın haberine göre, bir şehri yok edecek büyüklükteki bir asteroidin, bu hafta sonu Dünya ile Ay'ın yörüngesinin arasından geçecek. NASA bu kadar büyük bir gök taşının bu kadar yaklaşmasının nadir olduğunu ve bu tür olayların sadece on yılda bir meydana geldiğini söyledi.

SAATLER İÇİNDE İKİ GEZEGENİN YANINDAN GEÇECEK

Bilim insanları, asteroidin çapının 40 ila 90 metre arasında olduğunu tahmin ederken, zararsız bir şekilde geçişini yapması bekleniyor. Bir ay önce keşfedilen 2023 DZ2 olarak bilinen asteroit, Ay’ın 515 bin kilometre yakınından geçecek ve birkaç saat sonra, yaklaşık 28 bin kilometre hızla Dünya'nın yanından geçecek.

‘İHTİMALİ YOK’

Bu yakın geçiş gökbilimcilere bir uzay taşını 68 bin kilometreden biraz daha uzaktan inceleme şansı verecek. Ay'a olan uzaklığının yarısından daha az bir mesafede bulunan asteroit, dürbün ve küçük teleskoplarla görülebilecek.

Avrupa Uzay Ajansı'ndan Richard Moissl, "Bu 'şehir katilinin' Dünya'ya çarpma ihtimali yok, ancak yakın yaklaşımı gözlemler için büyük bir fırsat sunuyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN