Böyle Bir Hata Yok! 700 TL Değerindeki FIFA 23, 1 TL'ye Satıldı: Hatayı Gören Yaşadı

Böyle Bir Hata Yok! 700 TL Değerindeki FIFA 23, 1 TL'ye Satıldı: Hatayı Gören Yaşadı

Oyun severlerin merak beklediği FIFA 23 için meraklı bekleyiş sürüyor. Şimdiden milyonlarca sipariş alınmış durumda. Oyunun fiyatı ise bölgeden bölgeye farklılık gösterirken Electronic Arts tarafından Hindistan'da yapılan hata pahalıya patladı. Hatayı fırsat bilen binlerce kullanıcı oyunu 1 liraya almış oldu. İşte o büyük hata...

FIFA 23 için meraklı bekleyiş sürüyor. Milyonlarca oyun sever şimdiden sipariş oluşturmuş durumda. Yeni oyunun fiyatı bölgeden bölgeye değişiyor, ülkemizde ise 699 TL olarak belirlendi.

1 TL'YE SATIŞA ÇIKARDILAR

Bu gelişmelerin ışığında Electronic Arts tarafından yapılan büyük bir hata fırsata döndü. Electronic Arts FIFA 23'ü Hindistan'da 4.80 rupi karşılığında satışa çıkardı. Bu miktar da yaklaşık olarak bugünkü kurla1.09 TL‘ye karşılık geliyor.

a3-98.jpg

BÜYÜK HATAYI FIRSATA DÖNÜŞTÜRDÜLER

Yapılan büyük hatayı fark eden şirket hemen harekete geçerek hatayı düzeltti. Ancak hata düzeltilene kadar binlerce kişi FIFA 23'ü 1 liraya almış oldu.

YÜZDE 99.98 İNDİRİMLER ALDILAR

Normalde oyunun Hindistan'daki fiyatı 3 bin 399 rupi olarak belirlenmişti. Ultimate Edition ise 4.799 rupilik (1.085 TL) fiyat etiketine sahip. Yapılan hatayla bazı şanslı sayılabilecek kişiler oyunu yüzde 99.98 indirimle almış oldu.

EK ÜCRET TALEBİ OLMAYACAK

Yapılan büyük hata sonrası açıklamalarda bulunan şirket, hatanın sorumlusu olduklarını ve indirimli satılan ürünlerden ek ücret talep etmeyeceklerini belirterek, “Birkaç hafta önce, yanlışlıkla Epic Games Store’da FIFA 23’ü yanlış ön sipariş fiyatı ile sunarak kendi kalemize oldukça muhteşem bir gol attık. Bu bizim hatamızdı ve bu fiyattan yapılan tüm ön alım işlemlerini onayladığımızı bildirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

a6-28.jpg

Öte yandan FIFA 23 ile birlikte EA Sport ve FIFA yollarını ayırıyor. Ancak bu durum EA’nın futbol oyunlarını bırakacağı anlamına gelmiyor. Futbol oyunlarını yapmayı sürdürecek olan şirket bundan böyle EA Sports FC ismini kullanacak. Diğer yandan FIFA da oyun dünyasına devam etmekte kararlı.

FIFA 23 TÜRKİYE SATIŞ FİYATI NE KADAR?

Futbol severlerin ilgilendiği oyunun PlayStation 5 versiyonu 800 TL'ye ön siparişe sunuldu. 21 Ağustos'tan önce ön sipariş verdiğiniz taktirde FIFA World Cup FUT Hero eşya hediyesinin de ekleneceği Ultimate Edition ise 1000 TL.

PC için ise, FIFA 23'ün standart sürümü Steam'de yine 699 TL, Ultimate sürümü ise 899 TL'den ön siparişe açıldı.

FIFA 23 NE ZAMAN ÇIKACAK?

EA Sport yetkilileri, oyunun tanıtım videosunu paylaştı ve çıkış tarihini de açıkladı. Yapılan paylaşıma göre FIFA 23, 30 Eylül'de oyunseverlerle buluşacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN