Cep Telefonunuzun Aşırı Isınmasını ve Şarjın Çabuk Bitmesini Önlemek İçin 3 İnanılmaz Yöntem!

Cep Telefonunuzun Aşırı Isınmasını ve Şarjın Çabuk Bitmesini Önlemek İçin 3 İnanılmaz Yöntem!

Akıllı telefonlar günümüzde en çok kullanılan ve onsuz birkaç saat bile harcamanın zor olacağı teknolojik aletlerden birisidir. Yani günün 24 saati bize eşlik eden ve asla yanımızdan ayırmadığımız bir nesne. Ancak, Android olsun ya da olmasın, tüm bu modern aygıtların küçük bir sorunu var: pil.

CİHAN GÖKMEN

Modern cep telefonlarının pili aslında, özellikle zaman geçtikçe hızlı bir şekilde bitme eğilimindedir. Pilin durumunu etkilemek için çok yaygın 2 neden vardır. İlk sebep ekranla ilgili. Pil, hem parlaklık çok yüksek olduğunda hem de ekran her zaman açık olduğunda hızla boşalır ve aşırı ısınır. Akıllı telefonu doğrudan kullanmasanız bile.

2-007.jpg

TELEFONUN ISINMASINI VE ŞARJIN HIZLI BİTMESİNİ ÖNLEMEK

İkinci neden, arka planda bile çalışmaya devam edecek bazı uygulama türleriyle ilgilidir.

Telefonunuzun aşırı ısınmasını ve pilin çabuk bitmesini önlemek için, daha uzun süre dayanmasını sağlayacak 3 dahiyane ipucunu burada bulabilirsiniz. Telefonunuzun aşırı ısınmasını ve kolayca boşalmasını önlemenin ilk püf noktası parlaklıktır. Aslında, bu sorunu çözmek için tavsiye, parlaklık sensörünü aktif bırakmaktır. Bu durum cep telefonunun kullanımına bağlı olarak parlaklık derecesini ayarlayabilecektir. Bu nedenle otomatik parlaklık ayarını etkinleştirseniz iyi olur.

Başka bir ipucu, uygulamaların otomatik arka planı için sınırlamaları belirlemektir. Bu komut, belirli uygulamaların kullanılmadıklarında bile pilin boşalmasını önleyecektir. Sık kullanmadığımız uygulamaları sınırlamak, pil seviyelerini optimize etmemizi sağlar.

Üçüncü numara, pili güç tasarrufu moduna ayarlamaktır. Bu özelliği her zaman aktif tutmak, gereksiz israfın önüne geçmenizi sağlayacaktır. Bu sayede işlemci de azaltılmış güçte kullanılacaktır.

Telefonun aşırı ısınmasını ve pilin çabuk bitmesini önlemek için uygulanması gereken 3 dahiyane ipucunu sizlerle paylaştık.

haberici1-001.jpg

DAHİLİ ŞARJLI TELEFON KILIFLARI

Pil durumunun zaten tehlikeye girmiş olması durumunda, sorunu çözmek için dahili sarjı telefon kılıfı satın alabiliriz. Başka bir deyişle, kalınlıklarında ek bir pil içeren ve pilin ömrünün uzamasına yardımcı olabilecek telefon kılıfları.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN