Elon Musk'a Twitter'dan bir kötü haber daha: Kaynak kodu sızdı

Elon Musk'a Twitter'dan bir kötü haber daha: Kaynak kodu sızdı

Twitter’ın çalışmasını sağlayan kodun bir kısmının yayımlandığı öğrenilirken kodu sızdıran kişinin, rumuzunun 'ifade özgürlüğü sevdalısı' anlamına gelen 'FreeSpeechEnthusiast' olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz yıl 44 milyar dolara dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ı satın alan ve satın alma işlemi sonrasında 7500 çalışanının büyük çoğunluğunu kovan veya istifaya zorlayan dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Elon Musk'a bir kötü haber daha geldi.

Geçtiğimiz gün kendisini ifade özgürlüğü savunucusu olarak tanımlayan bir kullanıcı Twitter’ın kaynak kodlarını sızdırdı. Bir internet sitesi ya da platformun nasıl çalıştığının anlatıldığı kaynak kodlarının ocak ayından beri sızdırıldığı kaydedilirken Musk’ın ise olayla ilgili soruşturma ve yasal işlem başlattığı kaydedildi.

DAVA AÇTI

Musk, 17 Mart’ta kaynak kodlarının bazı bölümlerini kamuya açık hale getirmek istediğini söylemişti. ABD medyası Musk’ın kodların yayınlandığı GitHub isimli platforma dava açarak içerikleri kimin paylaştığının açıklanmasını istedi.

GitHub’daki paylaşımı ise “İfadeÖzgürlüğüMeraklısı” lakaplı bir kullanıcının yaptığı belirtildi. Twitter’ın kaynak kodlarının özlük haklarının Elon Musk’a ait olduğu belirtilirken sızıntıya sebep olan kişilerin bulunması için çalışmaların devam ettiği de kayıtlara geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN