En iyi yazıcı marka ve modelleri hangileri? Uzun ömürlü ve uygun fiyatlı yazıcı tavsiyeleri

En iyi yazıcı marka ve modelleri hangileri? Uzun ömürlü ve uygun fiyatlı yazıcı tavsiyeleri

Birçok kişinin ihtiyaç duyduğu yazıcı ve fotokopi makinaları merak ediliyor. Okullarda ofislerde ya da iş yerlerinde kullanılan yazıcıların hangisinin daha iyi olduğu merak ediliyor. Peki, En uygun fiyatlı yazıcı hangisidir? Hangi yazıcıyı almak gerekir? Evde hangi yazıcılar kullanılır? İşte yazıcı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Teknoloji ilerlerken yeni gelişmeler de birer birer artmaktadır. Günümüzde bilgiler bilgisayar ortamı üzerinden aktarılırken bazı kurum ve kuruluşlarda ise belgeler evrak yoluyla arşivlere alınmaktadır. Bu evrakları basılması ve çoğaltılması içinde yazıcı ve fotokopi makinesine ihtiyaç duyulmaktadır. Okullarda tablet ve bilgisayar oranı artarken hala sınavlar için yazılı belgeler kullanılmaktadır. Bu nedenle de pek çok kişi fotokopi ve yazıcı makinasına ihtiyaç duyuyor. Bilgisayar ya da farklı ortamlarda yazılmış bilgileri kağıda dökmeye yarayan cihaza yazıcı denilmektedir. Peki, En uygun fiyatlı yazıcı hangisidir? Hangi yazıcıyı almak gerekir? İşte yazıcı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Yazıcı çeşitleri ve özellikleri nelerdir?

Nokta Vuruşlu (matrix) Yazıcılar: Bu yazıcılar ticari işletmeler ve muhasebe departmanları vezneler tarafından kullanılan yazıcı çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Fatura, irsaliye makbuz gibi form adı verilen resmi evrakların basımı için kullanılmaktadır. Bu yazıcılar daktilo gibi çalışırken çok fazla ses çıkarmaktadır. Bu yazıcılardan tek renk çıktı alınabilmektedir. Şerit karbon kağıdının rengine göre çıktılardaki renk de değişebilir. Şerit fiyatları oldukça düşük olurken yenisi ile değiştirmek de oldukça basit olacaktır.

Yazıcı Çeşitleri Nelerdir

Mürekkep Püskürtmeli (inkjet) Yazıcılar: Bu yazıcılar daha çok ev ortamında kullanılmaktadır. Yüksek çözünürlüklü olmaları nedeniyle Fotoğrafçılık sektöründe de yaygın olarak kullanılır. Sessiz olarak çalışan bu yazıcıların sarf malzeme olarak mürekkepli kartuş kullanır. Bu yazıcılardan hem siyah beyaz hem de renkli çıktı alınabilmektedir. Bu yazıcıların baskı maliyetleri oldukça yüksek alırken kartuş doldurulabilir ya da yenisi alınabilir. Son yıllarda ise chipli kartuş dolumu yapılmaktadır.

Baskı maliyetini düşürmek için modifiye edilen bitmeyen kartuş adı altında satılan yazıcılar sık sık arıza vermektedir. Bu nedenle bu yazıcılar tercih edilmemeli.

Lazer Yazıcılar: İş yerleri matbaalar ve fotokopi merkezleri tarafından en çok tercih edilen yazıcı çeşitleri arasında yer almaktadır. Hızlı ve sessiz olarak çalışan bu yazıcılar sarf malzeme olarak toner kullanır. O yazıcılardan siyah-beyaz ve renkli çıktı alınabilmektedir. Baskı maliyeti düşük olan bu yazıcının tonerleri kolayca doldurulabilir ya da orijinali ile değiştirilebilir.

Mürekkep püskürtmeli yazıcı ve lazer yazıcı fiyatlarına göre daha uygun görünse de kullandıkları baskı malzemesi açısından lazer yazıcılar daha uygun fiyata gelmektedir. Lazer yazıcıların kullandıkları baskı malzemesi olan toner daha uygun fiyata bulunmaktadır.

Hangi yazıcı alınmalıdır?

Yazıcı almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta fiyatı olmamalıdır. Yazıcı alırken kişilerin ihtiyaç ve isteklerine göre en doğru tercih yapmaları gerekmektedir. Yazıcı alırken düşük fiyatlı olmasına göz önünde bulundurduğumuzda sonrasında daha çok masraf yapmak zorunda kalabilirsiniz. Yazıcı alırken dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekildedir:

Hangi Yazıcı En iyisidir

Yazıcı İşlevi; Fotokopi faks ve tarayıcı gibi özellikleri ihtiyaç duyan kişiler çok fonksiyonlu yazıcıları tercih etmelidir. Eğer bu özellikleri kullanmayacaksanız çok fonksiyonlu yazıcılar av fazla para ödemenize gerek yoktur.

Baskı Türü; Kullanacağınız yazacağım siyah beyaz mı yoksa renkli çıktı mı olacağı da önemli bir noktadır. Siyah beyaz çıktı almak isteyen kişiler Mono yazıcılara yönelirken renkli çıktı alacak olan kişilerde renkli yazıcılar kategorisine bakması gerekir.

Kâğıt Boyutu ve Gramajı; Çıktı alacağınız kağıt formu da oldukça önemli bir yere sahiptir. Sürekli Form, A5, A4, A3, vb. kağıtlara çıktı alacak olan kişiler kağıt boyutlarına ve gramajları göz önünde bulundurmalıdır.

Yazıcı Bağlantı Portu; LPT, USB, LAN, WiFi, vb. bağlantı yöntemini kullanacak olan kişiler wi-fi ağ bağlantısı bulunan yazıcıları tercih etmelidir. Bu yazıcılar diğer yazıcılara göre daha pahalı olsa da kullanış açısından daha kolay olacaktır.

Baskı Kapasitesi; Aylık olarak ne kadar çıktı alacağınız da önemlidir. Buna göre aylık olarak 100-200 ya da 1000 gibi rakamlar da çıktı alacak olan kişiler tercihlerine Buna göre seçmelidir.

Çift Yönlü Baskı; Hemen hemen tüm yazıcılar manuel olarak çift yönlü baskı yapmaktadır. Ancak seri basın yapmak isteyen kişiler otomatik çift taraflı baskı özelliği bulunan yazıcılar tercih etmelidir.

Çözünürlük; Grafik baskısı yapan kişiler için özellikle çözünürlük önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle çözünürlüğü önem veren kişiler buna göre bir yazıcı tercih etmelidir.

Hangi marka yazıcı daha iyidir?

Sürekli form basacak olan kişiler nokta vuruşlu yazıcıları tercih etmelidir. Nokta vuruşlu yazıcıların seçiminde bağlantı portu ve yazıcı hızlı dikkate alınmalıdır. Buna göre OKI, EPSON, PANASONIC markaları tercih edilebilir.

Yazıcı fiyat

A5, A4, A3 boyutunda çıktı alacak olan kişiler mürekkep püskürtmeli yazıcı ya da lazer yazıcı tercih etmelidir. Ancak piyasada yer alan bitmeyen kartuşlu yazıcılardan uzak durmanız gerekmektedir. Eğer bütçeniz uygun ise baskı kalitesi iyi ve gürültüsü olmayan lazer cihazları tercih edebilirsiniz. Ancak profesyonel fotoğraf baskısı alıyorsanız yüksek çözünürlüğü olan Mürekkep püskürtmeli yazıcıların tercih etmelisiniz. Lazer yazıcı almak isteyen kişiler HP, CANON, BROTHER, SAMSUNG, XEROX, OKI, LEXMARK markalarına bakabilirler. Seçtiğiniz markaya bağlı olarak yazıcı üretici servis, piyasadaki yedek parça temini, toner, kartuş, şerit verimliliği de değişiklik göstermektedir.

Yazıcı alacak olan kişiler yazıcı için önemli bir nokta olan toner, kartuş ve şerit maliyetlerini göz önünde bulundurmalıdır. Bu nedenle yazıcı alırken toner ve kartuş gibi önemli noktalar dikkate alınmalıdır. Toner ve kartuş dolumu yapacak olan kişiler orijinalliğe de dikkat etmesi gerekmektedir. Genellikle kartuş doldurmak yerine orijinalini satın almak daha mantıklı bir çözüm olacaktır. Dolumu yapılan kartuş ve tonerlerin sahte olma olasılığı daha yüksektir. Sahtesi ile dolum yapılan kartuş ve tonerler size daha sonradan fazlasıyla masraf çıkarabilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN