Facebook ve Instagram hesabınız varsa bu haber üzecek! Artık paralı oluyor: Kullanmak için ödemek zorunda kalacaksınız!

Facebook ve Instagram hesabınız varsa bu haber üzecek! Artık paralı oluyor: Kullanmak için ödemek zorunda kalacaksınız!

Facebook ana şirketi Meta, kullanıcıların kimliklerini doğrulayarak ayda 15 dolara kadar Instagram ve Facebook hesaplarına mavi onay işaretini eklemelerine olanak tanıyan Meta Verified adlı yeni bir abonelik hizmetini başlattığını duyurdu.

Twitter'ın gıpta ile bakılan mavi doğrulama onay işaretini satın alınabilir bir öğe haline getirmesinin ardından platformda bir süre tam bir kaosa yol açtıktan sonra, Meta da aynı şeyi düşünüyor gibi görünüyor. Evet, insanların 'mavi tik' rozeti için ödeme yapmasını sağlayan Twitter Blue yaklaşımı Facebook ve Instagram içinde geliyor.

2-003.jpg

ESKİ DOĞRULAMA ROZETLERİ ÖDEME YAPMAYACAK

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, yeni Meta Verified teklifiyle Elon Musk'ın kitabından ödünç alıyor. Tesla CEO'su geçen sonbaharda Twitter'ı satın aldıktan sonra, yenilenen Blue abonelik hizmeti aracılığıyla aylık 8 ABD Doları karşılığında ücretli 'mavi tik' rozeti satmaya başlamıştı. Ancak, Twitter'ın kitabının aksine, Instagram ve Facebook'ta zaten doğrulanmış olan kullanıcıların doğrulama için ödeme yapması gerekmeyecek. Musk, eski doğrulama rozetlerinden kurtulma sözü vermişti, ancak bunu henüz yapmadı.

1-008.jpg

NE KADAR ÜCRET ALINACAK?

Mark Zuckerberg, Facebook ve Instagram'da artık doğrulanmış hesap rozetinin para ile satılacağını duyurmuştu. Bu kapsamda, hizmetten yararlanacak web kullanıcılarından 11,99 dolar, Apple IOS veya Google Android kullanıcılarından 14,99 dolar aylık abonelik ücreti alınacak.

Doğrulanmış hesap rozetleri satın alan Facebook ve Instagram kullanıcıları, "mavi tik" rozetinin yanı sıra, taklitlere karşı hesap koruması ve müşteri desteğine doğrudan erişim gibi imkanlara sahip olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN