Gmail nihayet o özelliği getirdi! Android kullanıcıları çok sevinecek: Google harekete geçti

Gmail nihayet o özelliği getirdi! Android kullanıcıları çok sevinecek: Google harekete geçti

Google, Android kullanıcılarının uzun süredir beklediği “okundu olarak işaretle” özelliğini Gmail bildirimlerine entegre ediyor. Test süreci başladı, tam sürüm yakında geliyor.

Gelen kutusunu sürekli kontrol etmekten bıkan Android kullanıcıları için müjdeli haber Google'dan geldi. Gmail uygulamasında kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik yeni bir özellikle karşı karşıyayız. Şirket, Android sürümünde Gmail bildirimlerine “okundu olarak işaretle” butonu eklemek için çalışmalarını sürdürüyor.

BİLDİRİM PANELİNDE YENİ BİR BUTON DİKKAT ÇEKTİ

resim-2025-07-01-103148503

Android Authority'nin paylaştığı bilgilere göre, Gmail’in Android uygulamasında önemli bir yenilik sessiz sedasız test edilmeye başlandı. Bir X (Twitter) kullanıcısı tarafından yayınlanan ekran görüntüsü, Gmail bildirimlerinde yer alan geleneksel “Sil” ve “Yanıtla” seçeneklerine ek olarak yeni bir “Okundu olarak işaretle” butonunun eklendiğini ortaya koydu.

UYGULAMA AÇMADAN E-POSTA KONTROLÜ MÜMKÜN OLACAK

Günümüzde kullanıcılar çok sayıda e-posta almakta ve bu mesajlar çoğu zaman gereksiz içeriklerle dolu olabiliyor. Yeni özellikle birlikte Android kullanıcıları artık uygulamayı açmaya gerek kalmadan bildirim üzerinden e-postalarını sadece tek bir dokunuşla okundu olarak işaretleyebilecek.

Bu yenilik, özellikle iş yoğunluğu içerisinde olan veya sürekli bildirim alan kullanıcılar için ciddi bir zaman tasarrufu sağlayacak gibi görünüyor.

SINIRLI TEST SÜRECİ BAŞLADI

Gmail hesabı olanlar dikkat! Milyonlarca Gmail hesabı siliniyor: Bunu yapanlar tüm verilerini kurtaracak

Yeni özelliği fark eden kullanıcının, Gmail uygulamasının Android 2025.06.15 sürümünü kullandığı belirtildi. Ancak aynı sürümü kullanan birçok kullanıcı bu yeni butonu henüz göremedi. Bu durum, Google’ın güncellemeyi kademeli ve sınırlı bir kullanıcı grubuyla test ettiğini gösteriyor.

İOS’TA VARDI, ŞİMDİ SIRA ANDROİD'DE

iOS cihazlarda uzun süredir bulunan “okundu olarak işaretle” özelliği, Android kullanıcılarının da talep ettiği bir işlevdi. Nihayet Android’e gelmesi, platformlar arasındaki deneyim farkını azaltacak ve daha dengeli bir kullanıcı arayüzü sağlayacak.

GÜNCELLEME YAKINDA TÜM CİHAZLARA YAYILABİLİR

Google cephesinden resmi bir tarih açıklanmasa da, testlerin tamamlanmasının ardından “okundu olarak işaretle” seçeneğinin önümüzdeki haftalarda tüm Android cihazlar için kullanıma sunulması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN