Google yeni modeli tanıttı: ChatGPT tahtından olacak

Google yeni modeli tanıttı: ChatGPT tahtından olacak

Dünya markası Google, yapay zekada rakiplerine fark atmaya hazırlanıyor. Şirket, ChatGPT'ti sıralamada geride bırakması beklenen yapay zeka modelini tanıttı.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google, bir yıldan uzun bir süredir devam eden çalışmalarına devam ediyor. Google, yapay zeka start-up'ı OpenAI'nin sunduğu ChatGPT ile boy ölçüşebilecek bir teknoloji geliştirmek için yarışıyor.

ABD de dahil olmak üzere 170'ten fazla bölge ve ülkede İngilizce konuşanlar için hemen kullanıma verilen güncellenmiş bot, şirketin yılın başından bu yana geliştirmekte olduğu Gemini adlı yeni yapay zeka teknolojisi ile destek veriliyor.

Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Google'ın önümüzdeki aylarda teknolojinin Ultra, Pro ve Nano olarak üç farklı versiyonunu geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine dahil edeceğini söyledi.

İNSAN TAKLİDİNE YAKLAŞTI

NTV'de yer alan habere göre; Pichai ve Google DeepMind'ı yöneten Demis Hassabis, Gemini'nin Google'ın önceki yapay zeka teknolojilerinden daha güçlü olduğunu ve daha doğru yanıtlar üretebildiğini ve bazı durumlarda insan muhakemesini taklit etmeye yaklaştığını söyledi.

OpenAI geçen yılın sonlarında yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ile dünyayı şaşkına çevirdiğinde, Google hazırlıksız yakalanmıştı.

GPT-4 GERİDE KALDI

Google, Gemini'nin en güçlü versiyonunun OpenAI'nin en son teknolojisi olan GPT-4'ü birkaç önemli alanda geride bıraktığını iddia eden kıyaslama testi sonuçlarını yayınladı.

Pichai, Gemini'nin bilgisayar kodu üretmede önceki Google teknolojilerinden daha iyi olduğunu ve haber makalelerini ve diğer metin belgelerini daha doğru bir şekilde özetleyebildiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN