Google'dan ChatGPT’yi bitirecek rakip! En zor matematik problemini bile çözüyor! Gemini'nin fiyatı ne kadar?

Google'dan ChatGPT’yi bitirecek rakip! En zor matematik problemini bile çözüyor!  Gemini'nin fiyatı ne kadar?

Google en çok tanınan ChatGPT’ye rakip olacak dil modelini tanıttı! Böylesini görmediniz, en zor matematik problemini bile çözüyor! Google'dan ChatGPT’yi bitirecek rakip! Gemini'nin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Google, ChatGPT'ye rakip olarak yeni bir dil modeli olan Gemini'yi tanıttı. Üç farklı seviyede sunulan Gemini'nin orta ve alt seviyeleri kullanıma açıldı, en güçlü versiyonu ise matematik sorularını çözebilecek kapasitede ve gelecek yıl kullanıma sunulacak.

Geçen yıl OpenAI'nin ChatGPT'sini piyasaya sürdüğünde, Google bu teknolojiye hazırlıksız yakalanmıştı. Ancak Google, taraflı, yanlış ve toksik bilgiler üretebileceği endişesiyle uzun süredir bu teknolojiyi piyasaya sürmekte tereddüt gösteriyordu. Ancak sonunda, bu konuda adım atmaya karar verdi ve Google Bard adlı sohbet robotunu mart ayında piyasaya sürdü.

Gemini adlı yeni yapay zeka teknolojisi, büyük dil modeli olarak tanımlanabilir ve dijital olarak aktarılmış kitaplar, Wikipedia makaleleri ve internet üzerinde yayınlanan haberler gibi büyük veri setlerini analiz ederek karmaşık bir matematiksel sistem geliştiriyor. Gemini, ödev yapabilme, bilgisayar kodu yazabilme ve sohbet edebilme yeteneklerine sahiptir.

'DAHA GÜÇLÜ DAHA DOĞRU YANITLAR'

google-gemini-ne-zaman-cikacak.webp

Google CEO'su Sundar Pichai, Gemini'nin Google için uzun vadeli bir vizyonun gerçekleşmesi olduğunu belirtiyor. Pichai'ye göre Gemini, önceki sohbet robotu teknolojilerinden daha güçlü, daha doğru yanıtlar üretebilen ve bazı durumlarda insan aklını taklit etmeye çok yaklaşabilen bir yapay zeka modelidir.

Gemini'nin en güçlü versiyonunun, OpenAI'nin GPT-4'ünü bazı kritik alanlarda geride bıraktığı iddia ediliyor. Gemini'nin bilgisayar kodu üretme ve makaleleri daha doğru özetleme konusunda önceki Google teknolojilerinden daha iyi olduğu belirtiliyor. Ancak şu an için görüntü ve ses analizi özellikleri Bard'a dahil edilmemiş durumda.

NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

google-gemini-ne-zaman-cikacak-1.webp

Google, Gemini'yi OpenAI'ye rakip olarak konumlandırarak müşterileri çekmek için bir geçiş planı oluşturdu. Bu plana göre müşteriler, Google'a OpenAI'ya ödedikleri kadar ödeme yaparak bulut kredisi veya indirim alabilecekler. Google, bulut müşterilerine orta seviyeli teklifinin bir parçası olarak Gemini Pro'ya 13 Aralık'ta erişim vaadi sundu.

Gemini'nin farklı üç versiyonu bulunuyor: Ultra, Pro ve Nano. Ultra, GPT-4 gibi son teknoloji yapay zeka modellerini geride bırakma iddiasında bulunuyor. Pro, orta seviyede bir versiyon olup Bard'a eklendi. Nano ise en küçük versiyon olup bazı hizmetler sunmaya başladı.

MATEMATİK SORULARINI BİLE ÇÖZÜYOR

Gemini'nin en zor matematik sorularını çözebilen bir lise öğrencisi gibi davranabilen bir yapay zeka modeli olduğu belirtiliyor. Ancak bu özellik gelecek yıl tüketicilere sunulacak.

Gemini'nin genel yapay zeka konusunda önemli bir adım olduğu düşünülüyor, ancak Google, hâlâ geliştirilmesi gereken eksik yönler olduğunu belirtiyor ve araştırmaya devam ettiklerini ifade ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN