Instagram'a yeni özellik geliyor! Bu detaya mutlaka dikkat edin: Artık o fotoğraflar Instagram'da işaretlenecek

Instagram'a yeni özellik geliyor! Bu detaya mutlaka dikkat edin: Artık o fotoğraflar Instagram'da işaretlenecek

Instagram'a beklenen yeni özellik geliyor! Bu detaya mutlaka dikkat! Artık o fotoğraflar Instagram'da işaretleyecek! Bu özellik, kullanıcılara derin bir oh çektirecek...

Instagram, yapay zeka ile oluşturulan görselleri algılayarak kullanıcıların güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre, Instagram'ın yapay zeka tarafından oluşturulan görselleri etiketleyeceği bildirildi.

YAPAY ZEKA İLE OLUŞTURULAN GÖRSELLER İŞARETLENECEK

Instagram Hesabı Tanıtımı Yapmak ve Reklam Vermek Nasıl Yapılır?

Son yıllarda yapay zeka teknolojisinin hızla gelişmesiyle birlikte, sahte görsellerin üretilmesi ve yayılması gibi sorunlar da artış göstermişti. Bu nedenle Instagram, kullanıcıların güvenliğini sağlamak ve sahte içerikleri belirlemek için yapay zeka tabanlı bir sistem geliştirdi.

Instagram'ın bu yeni sistemi, Meta'nın Imagine AI yanı sıra OpenAI ve Google gibi büyük şirketlerin resim oluşturma modellerini de kapsayacak şekilde genişletilecek. Bu sayede, sosyal medyada paylaşılan görsellerin yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığı belirtilerek kullanıcıların bilgilendirilmesi sağlanacak.

Bu yeniliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz net olarak açıklanmasa da, önümüzdeki haftalarda aktif hale gelmesi bekleniyor. Instagram'ın bu adımıyla, sahte içeriklerin tespit edilmesi ve kullanıcıların güvenliği için önemli bir adım atılmış olacak. Bu özellik sayesinde, sosyal medyada sahte hesaplarla dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN