İPhone kullanıcısına büyük tuzak! Apple'ın satış oyunu ifşa oldu

İPhone kullanıcısına büyük tuzak! Apple'ın satış oyunu ifşa oldu

Apple'ı eski telefonların performansını gizlice yavaşlatmakla suçlayan yasal bir hak talebi davasının şirketin aleyhine sonuçlanması, milyonlarca iPhone kullanıcısına geri ödeme alma kapısını açabilir. İşte milyonlarca İPhone kullanıcısını ilgilendiren o haber

Apple tarafından iPhone'ların performansını artıracak bir yenilik olarak tanıtılan bir güncelleme, tüketici hakları savunucusu Justin Gutmann'a göre Apple cihazlarını yavaşlatıyor. Apple'ın, kullanıcılarını yanlış yönlendirdiğini iddia eden Gutmann, 25 milyon İngiliz iPhone kullanıcısı için yaklaşık 768 milyon sterlin (yaklaşık 16 milyar 270 milyon TL) tazminat istiyor.

phone.jpg

İPHONE KASITLI OLARAK KISMA YOLUNA MI GİDİYOR?

Apple, ürünlerinin ömrünü kasıtlı olarak "asla" kısaltmadığını söylüyor. Rekabet Temyiz Mahkemesi'ne sunulan iddiada, Apple'ın pahalı iadelerden veya onarımlardan kaçınmak için eski iPhone'ların performansını "kısma" olarak bilinen bir süreçte yavaşlattığı öne sürülüyor. Söz konusu iddia, performans sorunlarıyla mücadele etmek ve eski cihazların aniden kapanmasını engellemek için Ocak 2017'de iPhone kullanıcılarına bir yazılım güncellemesinde yayınlanan bir "güç yönetimi aracının" tanıtımıyla ilgili.

YEDEK PİL YERİNE GÜNCELLEME DAYATMASI

Tüketici hakları savunucusu Gutmann, bu araçla ilgili bilgilerin o sırada yazılım güncellemesi indirme açıklamasına dahil edilmediğini ve şirketin, bu aracın cihazları yavaşlatıp yavaşlatmayacağı konusunda net olmadığını söylüyor. Gutmann ayrıca, Apple'ın bu aracı, iPhone pillerinin en son iOS yazılımını çalıştırmakta zorlanmış olabileceği gerçeğini gizlemek için sunduğunu ve şirketin ürünleri geri çağırmak veya yedek piller sunmak yerine kullanıcıları yazılım güncellemelerini indirmeye zorladığını iddia ediyor.

maps.jpg

İPHONE İÇİN ŞOKE EDEN AÇIKLAMA

Gutmann, "Apple, ücretsiz değişim ve onarım hizmeti veya tazminat teklif ederek müşterileri için onurlu ve yasal olanı yapmak yerine güncellemelerinde cihazlarını yüzde 58'e kadar yavaşlatan bir aracı gizleyerek insanları yanılttı" dedi.

aple.jpg

İPHONE'NUN O MODELLERİNİ KULLANANLAR DİKKAT!

İddia kapsamındaki modeller iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus ve iPhone X modelleri. BBC'de yer alan habere göre, mahkemeden bu iddianın lehine bir sonuç çıkması, İngiltere'deki müşterilerin tazminat talep etmek için davaya aktif olarak katılmaları gerekmediği anlamına gelecek.

APPLE'DEN İDDİALARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Apple, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Herhangi bir Apple ürününün ömrünü kasıtlı olarak kısaltmak veya müşterilerin güncelleme yapmasını sağlamak adına müşteri deneyimini düşürmek için asla bir şey yapmadık, yapmayacağız. Amacımız her zaman müşterilerimizin sevdiği ürünler yaratmak olmuştur ve iPhone'ların mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını sağlamak bunun önemli bir parçasıdır".

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN