Kaya Tuzunda bulundu! 830 Milyon Yaşında ve Hala Yaşıyor İşte Mars'ta Yaşam İddialarına Işık Tutacak Keşif

Kaya Tuzunda bulundu! 830 Milyon Yaşında ve Hala Yaşıyor İşte Mars'ta Yaşam İddialarına Işık Tutacak Keşif

Avusturalya'daki bir kaya tuzunda bulunan 830 milyon yaşındaki mikroorganizma bilim dünyasında yeni tartılmalara neden oldu. Bilim insanları mikroorganizmanın gelecekte, Mars’tan Dünya’ya getirilen örnekler üzerinde ‘uzaylı yaşamı’nın izlerini araştırma konusunda faydası olabileceğini açıklarken organizmanın hala hayatta olduğunun izlerine de rastladıklarını söyledi.

‘Geogoly’ adlı bir bilim dergisinde yayımlanan makaleye göre ABD’deki Batı Virginia Üniversitesi’nde görevli ekip Orta Avustralya’da bulunan Browne Formasyonu’ndaki kaya tuzunda 'küçük yaratıklar' keşfetti. Ekip çalışanları kaya tuzunda bulunan mikroorganizmaların hala algılanabildiğini ve yaşam izleri taşıdıklarını belirtti. Aşırı sıcak gibi olağanüstü koşullarda yaşayabilen mikroplar olabileceği düşünülen mikrorganizmaların su yolu ile kaya tuzuna gelmiş olabileceği belirtildi.

kaya-tuzu-organizma.jpg

'HALA CANLI OLABİLİRLER'

Araştırma ekibinden Sara Schreder Gomes mikroorganizmaların yüz milyonlarca yıl sonra hala canlı olabilecekleri kanısına ‘hareket ediyor olmaları’ nedeniyle vardıklarını söyledi.

BUGÜNE KADAR BULUNAN EN YAŞLI ORGANİZMA 250 MİLYON YAŞINDA

Örneklerin bir kısmı organik çürümeyle tutarlı renkler sergilerken, bazıları modern organizmalarla aynı ışınımlar sergiledi. Daha önce bulunan en yaşlı mikrorganizma tam 25 milyon yaşındaydı. Daha önce yapılan araştırmalarda kaya tuzlarında yaşayan prokaryotlara (bakteriler, mavi-yeşil algler, riketsiyalar, aktinomisetler ve mikroplazma gruplarının dahil olduğu mikroorganizmaları kapsayan canlılar üst alemi) rastlanmıştı.

kaya-tuzu-mikroorganizma.jpg

NASIL HAYATTA KALDIKLARI ANLAŞILMADI

Çeşitli dallarda bilim insanlarından oluşan araştırma ekibi “Mikroorganizmaların jeolojik zaman ölçeklerinde nasıl olup da hayatta kalabildikleri tam olarak anlaşılamadı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN