Mahkemeden rekor tazminat kararı: WhatsApp grubundan çıkarırken dikkat

Mahkemeden rekor tazminat kararı: WhatsApp grubundan çıkarırken dikkat

İngiltere'de iş yeri WhatsApp grubundan hastalık izninde olduğu dönemde çıkarılan çalışana ayrımcılık yapıldığını söyleyen mahkeme, çalışanları başkalarıyla paylaşılan mesajların dışında bırakmanın "olumsuz bir davranış" oluşturabileceğine hükmetti. Sohbete dahil etmeme kararının haksız olduğunu tespit ederken, şirketin "tamamen mantıksız" davranışı nedeniyle Mark Brosnan'a 134 bin 411 sterlin tazminat ödenmesine karar verdi.

TRT Haber'in haberine göre, Batı Londra'daki Hounslow belediyesine ait bir tesis yönetim şirketi olan Coalo'da çalışan 60 yaşındaki Mark Brosnan, sırtındaki bir yaralanma nedeniyle hastalık iznindeyken "önemli güvenlik bilgilerini iletmek" için kullanılan bir grup sohbetinden çıkarıldığını söyledi.

SOHBETE DAHİL ETMEME KARARI HAKSIZ

İş mahkemesi, kendisini sohbete dahil etmeme kararının haksız olduğunu tespit etti ve İş Hakimi Sarah George, çalışanları başkalarıyla paylaşılan mesajların dışında bırakmanın "olumsuz bir davranış" oluşturabileceğini söyledi.

Ağustos 2021'deki toplantıda işçi, "hastalık nedeniyle devamsızlık nedeniyle WhatsApp grubundan çıkarıldığını" öğrendi.

'ŞİRKETİN TAMAMEN MANTIKSIZ DAVRANIŞI'

Brosnan, yöneticilerden yanıt gelmeyince ve hastalık maaşının tamamını alamadıktan sonra Aralık 2021'de şirketten ayrıldı.

Mahkeme, şirketin "tamamen mantıksız" davranışı nedeniyle Mark Brosnan'a 134 bin 411 sterlin tazminat ödenmesine karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN