Milli muharip uçağın maliyeti ortaya çıktı! İlk kez açıklanıyor: F-35 ile fiyat farkı şaşırttı

Milli muharip uçağın maliyeti ortaya çıktı! İlk kez açıklanıyor: F-35 ile fiyat farkı şaşırttı

Milli muharip uçağı KAAN'ın maliyeti ortaya çıktı! İlk kez açıklandı: F-35 ile KAAN arasındaki fiyat farkı şaşırttı! İşte KAAN'ın maliyeti...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, son günlerde düzenlenen “Rize Günleri” etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu ve Milli Muharip Uçak KAAN hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Kotil, Türkiye'nin genç ve dinamik mühendislerine sahip olduğunu vurgularken, KAAN projesi için şimdiye kadar harcanan bütçeye de değindi.

MİLLİ MUHARİP UÇAĞI KAAN'IN MALİYETİ

KAAN yıl sonunda göklere çıkıyor | Ekonomi Haberleri

Kotil, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, KAAN projesini hayata geçirmek için bugüne kadar tesisler dahil olmak üzere 2 milyar dolar harcadıklarını ifade etti. KAAN'ın F-35'ten daha üstün bir uçak olduğunu belirten Kotil, KAAN'ın mühimmat taşıma kapasitesinin rakibinden daha fazla olduğunu dile getirdi. Ayrıca, F-35'in tek motorlu olmasına karşın KAAN'ın çift motorlu olmasının radarlar için daha fazla enerji sağladığını vurguladı.

F-35'İN MALİYETİ 130 MİLYON DOLAR

ABD'li savunma sanayii şirketi Lockheed Martin tarafından üretilen F-35'in maliyetinin yaklaşık 130 milyon dolar olduğunu da belirten Kotil, KAAN'ın bu açıdan rekabetçi bir alternatif olduğunu söyledi.

ABD'de F-35 düştü: Uçak hala bulunamadı - Son Dakika Dünya Haberi

Kotil ayrıca, TUSAŞ'ın 2028 yılında Türk Hava Kuvvetleri'ne 20 adet KAAN teslim edeceğini ve ilerleyen dönemlerde yüzlerce KAAN'ın üretileceğini aktardı. Şu anda KAAN'ın motor ve fırlatma koltuğu hariç tüm bileşenlerinin yerli firmalar tarafından üretildiğini belirten Kotil, 2028-2029 yıllarında yerli motor kullanımına geçeceklerini açıkladı.

KAAN'ın üretim sürecinde yaşanan deneyimlerden de bahseden Kotil, özellikle yerli üretimin önemine vurgu yaptı. Kotil, Türkiye'nin uzun vadeli varlığını sürdürebilmesi için genç mühendislerin bu alanda çalışmalarının devam etmesinin önemine değindi.

KAAN projesinde kullanılan bileşenlerin tamamının yerli üretim olduğunu belirten Kotil, bu sayede Türkiye'nin savunma sanayiindeki bağımsızlığının güçlendirildiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN