Mobil oyun platformu BlueStacks, içerik üreticileri için ortaklık programını duyurdu

Mobil oyun platformu BlueStacks, içerik üreticileri için ortaklık programını duyurdu

İş dünyasında rekabet arttıkça, pazarlama profesyonelleri yeni stratejiler geliştirmeye başladı. Ortaklık ve gelir paylaşımı programları bu yöntemler içinde öne çıkarken, 5 işletmeden dördünün gelirlerini artırmak için ortaklık programlarını kullandığı görüldü.

İş dünyasında ve dijital platformlarda artan rekabet, pazarlama profesyonellerini yeni büyüme modelleri bulmaya yönlendirdi. Referanslı bağlantılar aracılığıyla her üye kaydı, indirme veya satış için belirli bir kazanç vaat eden, affiliate pazarlama olarak da anılan ortaklık programları, kendi hedef kitlelerine hitap eden içerik üreticileri tarafından da benimsendi. ABD’de yapılan araştırmalar 5 işletmeden dördünün gelirlerini artırmak için ortaklık programlarını kullandığını gösterirken, bu programlardan elde edilen gelirlerin şirketlerin toplam gelirinin yüzde 30’una karşılık geldiği tespit edildi. Mobil oyun platformu BlueStacks de ortaklık programı başlatan şirketler arasına katıldı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan BlueStacks Kurucusu ve CEO’su Rosen Sharma, “Android platformundaki 2 milyonu aşkın oyunu bilgisayarda oynamayı mümkün kılan BlueStacks olarak, video oyun odaklı içerik üreticilerine, YouTube yayıncılarına ve oyun odaklı internet sitelerine emeklerinin karşılıklarını alabilecekleri bir gelir modeli sunuyoruz” dedi.

57 ÜLKEDEN KATILIMCISI VAR

Geniş hedef kitlelere ulaşan yayıncı ve içerik üreticilerinin yüzde 84’ünün farklı şirketlerin ortaklık modellerine dahil olduğu bilinirken, bu kişilerin blog, sosyal medya, YouTube kanalı gibi platformları kullandığı görüldü. Şirket olarak sundukları ortaklık programı sayesinde içerik üreticilerinin katıldıkları platform üzerinden alabilecekleri özel bağlantılara gelen tıklama ve indirme başına gelir elde edebildiklerini belirten Rosen Sharma, “Bugün BlueStacks olarak sunduğumuz iş ortaklığı programı, 57 ülkeden çok sayıda katılımcıya ulaştı. Aylık 60 ila 80 bin dolar arası gelir elde eden iş ortaklarımız var. Programa katılanlar, kendilerine özel platform üzerinden BlueStacks çatısı altında sunulan 500’ü aşkın mobil oyun teklifini, komisyon oranlarını ve diğer istatistikleri inceleyebiliyor” ifadelerini kullandı.

BLOG, FORUM, İNTERNET SİTESİ, TWİTCH VE YOUTUBE YAYINCILARI KATILABİLİYOR

Programa herhangi bir platformda video oyun odaklı özgün içerikler üreten ve belirli bir hedef kitleye seslenebilen tüm içerik üreticilerinin katılabildiğini hatırlatan BlueStacks Kurucusu ve CEO’su Rosen Sharma, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Platforma kayıt olanların içerik mecralarında ilgili yerlere konumlandırdıkları bağlantılara yönelik tüm tıklama ve indirme gibi aktiviteler, gerçek zamanlı olarak kaydediliyor. Minimum ödeme eşiğine ulaşan tüm içerik üreticileri, ödemelerini sistemde kayıtlı hesap numaralarına zamanında alabiliyor. İlgilenen herkesi tüm ayrıntılar ve ortaklık programına kayıt için BlueStacks.com adresine bekliyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN