Musk 44 milyar dolara aldığı Twitter’da 24 milyar dolar kaybetti

Musk 44 milyar dolara aldığı Twitter’da 24 milyar dolar kaybetti

Twitter CEO’su Musk, çalışanlarına teklif ettiği hisse senedinde şirkete 20 milyar dolar değer biçti. Şirketi 44 milyar dolara satın alan ancak kesilen reklam gelirlerinden dolayı giderlerin önünü alamayan Musk’ın 24 milyar dolar kaybettiği ortaya çıktı.

Elon Musk Twitter’ı satın aldıktan sonra büyük şirketler, ‘yanlış bilgi yayılma ihtimalinin artacağı’ endişesiyle reklam vermeyi kesmişti. Bunun üzerine Musk, giderleri kısmak için birçok kişiyi işten çıkarıp ‘mavi tik’i de ücretli hale getirmişti.

44 MİLYARLIK ŞİRKETE 20 MİLYAR DOLAR BİÇTİ

‘Mavi tik’in ücretli oluşu tartışılırken Musk’ın son olarak çalışanlarına hisse senedi teklif ettiği konuşulmaya başlandı. Musk’ın çalışanlarına attığı mailde şirkete 20 milyar dolar değer biçtiği ortaya çıktı.

Musk, daha önce Twitter’ı 44 milyar dolara satın almıştı. Musk’ın şirkete biçtiği değer ödediği miktarın yarısının da altında olunca akıllara 24 milyar dolar kaybettiği geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN