Steam oyun iade etme işlemleri ve şartları

Steam oyun iade etme işlemleri ve şartları

Steam lisanslı olarak satın alınan oyunların iadesi, oyunseverlerin ilgi alanlarındaki konuların başında geliyor. Steam lisanslı bir oyun satın aldıysanız ve bunu iade etmek istiyorsanız işlemi nasıl gerçekleştirmek gerektiğini ve iade şartları hakkında tüm bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Steam platformundan lisanslı oyunun satın alınması sonrasındaki iade işlemleri oyuseverler için önemli bir konudur. Oyunun satın alınması sonrasında nasıl iade etmek istediğinizi bilmiyor ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız yazımızı dikkatlice okuyarak iade işlemini kolay hale getirebilirsiniz.

Son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesi sonrası arık oyun DVD’leri alınıp bilgisayarlara yüklenmiyor. Şimdilerde internet üzerinde yer alan Steam gibi bazı platformlardan, online olarak satın alarak oynayan kullanıcılar bazen oyunun iade edilmesine ihtiyaç duyabiliyor. Bu noktada ise Steam oyun iade etme işlemlerinin nasıl olacağı ve iade şartları hakkında sorular gündeme geliyor.

Steam oyun iade etme işlemleri ve şartları

Steam oyun iade etme işlemleri ve şartları

Her ürünün satışlarını yapan yerlerde mevcut iade kuralları Steam oyununu satan platformda da yer alıyor. Bazı koşulları yerine getiren kullanıcı oyunu geriye iade edebiliyor.

İlk olarak satın aldığınız tarihin üzerinden maksimum 14 gün geçmiş olması gerekiyor. Yani kısacası Steam oyunun iade süresi 14 gün oluyor. 14 günü geçen oyunların iade talebi kabul platform tarafından kabul edilmiyor.

Steam, kullanıcısına oyunun daha iyi yada kötü olduğunu anlaması için oyun 2 saat kadar oynamasını istiyor. Şayet kullanıcı 14 gün süre içerisinde toplamda 14 günlük süre içerisinde toplamda 2 saatten fazla oyundan oynamışsa Steam oyununu iade etmek hakkı bulunmuyor.

Steam oyun iade işlemi nasıl yapılır?

Steam oyununu iade etme işlemine başlarken ilk olarak Steam platformunda hesap girişi yapın. Daha sonrasında ekranın sağ yukarı kısmında bulunan, kütüphane kısmına giriş yapın. Ekranın sol tarafında, sahip olduğunuz oyunların bir listesi karşınıza çıkacak.

Steam oyun iade etme işlemleri ve şartları

Bu listedeki oyunlardan, iadesini istediğiniz oyunun üstüne tıklayın ve açılan oyun sayfasında bağlantıların altında bulunan destek seçeneğine tıklayın. Destek seçeneğine giriş yaptıktan sonra ise önünüze, oyunla ilgili “Ne gibi bir sorununuz var” ifadelerini içeren bir sayfa çıkacak.

Buradan ne sorununuz var ise onu seçmelisiniz, bir sonraki sayfada ise yine sorunu belirtmelisiniz. Sorunla ilgili seçimin yapılmasından hemen sonra ise 'İade talebinde bulunmak istiyorum' şeklinde çıkan seöenpğş işaretleyebilir ve ardından iade talebinizi oluşturabilirsiniz.

Steam oyunun iadesi ile ilgili bir talep oluşturduktan sonra talep inceleme altına alınıyor. Bu incelemelerin ardından ise talep Steam oyun iade şartları için de uygunsa kabul ediliyor. Yaklaşık olarak bir hafta süren iade talebi başvurusu sonrası ödemeler yaptığınız şekle göre iade ediliyor. Bu işlem ise nakit veya Steam para iadesi şeklinde gerçekleşiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN