Telefonunuz Gözetleniyor Olabilir! Eğer Telefonunuzda Bu Belirtiler Varsa İzleniyor Olabilirsiniz

Telefonunuz Gözetleniyor Olabilir! Eğer Telefonunuzda Bu Belirtiler Varsa İzleniyor Olabilirsiniz

Bir kişiyi, gözetlemeye iten birçok neden vardır. Bazen ilişkiler arasındaki kıskançlık olarak bazen de tanımadığınız bir kişi tarafından hassas verilerinizi çalma arzusuna kadar. Bunu yapmak bazen oldukça kolay olabiliyor. Dolandırıcılar genel olarak telefonunuzu gözetlemek için bunu yapmalarına olanak sağlayan yardımcı casus yazılım adı verilen uygulamalara başvuruyorlar.

Peki cep telefonunun başka bir kişi tarafından gözetlenip gözetlenmediğini nasıl anlarız? Bunun olduğundan şüpheleniyorsanız, endişelerinizin ne kadar haklı olduğunu anlamanızı sağlayacak 3 işaret bulunuyor. Eğer kesin olduğunu düşünüyorsanız, casus uygulamayı sildiğinizden emin olmak için akıllı telefonu sıfırlamanız önerilir.

Cep telefonunun üçüncü bir kişi tarafından gözetlendiğinden şüphelenmemize neden olabilecek 3 endişe verici işaret

Cihazınızın bir saldırgan tarafından gözetlendiğinden şüphelenmenize yol açabilecek birkaç anormal sebepler vardır. Ancak, bunlardan bazıları diğer sorunlara da atfedilebilir. Sadece farklı sorunların bir arada bulunması neredeyse tam bir kesinlik sağlar.

İlk olarak herhangi bir casus uygulamasını yüklemek için söz konusu saldırganın cep telefonunu eline alma fırsatına sahip olması gerektiğini ve bunu uzaktan çok zor yapabileceğini unutmayın. Bu nedenle, kimsenin cep telefonuna fiziksel olarak erişimi olmadığından kesinlikle eminseniz endişelenmenize gerek yoktur. Değilse, işte dikkat etmeniz gereken işaretler.

haberici1-004.jpg

PİL ÖMRÜ DAHA MI KISA GİDİYOR?

Diyelim ki telefonunuz uyku modunda bile aniden aşırı ısınıyor ve pil ömrü normale göre inanılmaz derecede kısamı bitiyor. Bu anormallik, casus uygulamasının sürekli arka planda çalışması nedeniyle olabilir.

Bir iPhone'unuz varsa, Ayarlar'a ve ardından Pil'e gidin ve enerji tüketiminin genellikle kullandığınız uygulamalardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol edin. Aynı doğrulama Android ve Huawei cihazlarda çok kısa sürede gerçekleştirilebilir.

ANİ ARIZALAR OLABİLİR

Akıllı telefonunuz açılıyor mu yada normalden çok daha yavaş mı kapanıyor ve en önemsiz işlemleri bile tamamlamak daha uzun zamanınızı mı alıyor, Televizyon, radyo veya diğer teknolojik cihazlarla etkileşime giriyor mu? Bunlar, bir saldırganın telefonunuzu izliyor olabileceğini düşünmenize yol açabilecek diğer bazı ipuçları.

BİLMEDİĞİNİZ MOBİL DATA VE KREDİ HARCAMASI

Başka bir anormallik de haksız yere kredi veya mobil data harcaması olabilir. Bu, özellikle cep telefonunuzu sık sık kullanıyorsanız, kesinlikle doğrulanması en zor veridir.

Az önce gördüğümüz gibi, bir casus uygulamasının telefonunuzda olup olmadığını söylemek kolay değil. Fakat bazı durumlarda bunu doğrulamanıza izin verebilecek bir yol vardır. Örneğin, Android'de yönetici ayrıcalıklarını kullanarak uygulama listesini kontrol edin.

Bunu yapmak için Ayarlar'a, ardından Güvenlik ve Cihaz Yöneticilerine erişmeniz gerekir. Şüpheli uygulamalar bulunursa, bunları kaldırmanı yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN