Telefonunuzda bu 14 uygulama varsa hemen silin! Her şeyinizi kaybetmiş olabilirsiniz

Telefonunuzda bu 14 uygulama varsa hemen silin! Her şeyinizi kaybetmiş olabilirsiniz

Telefonlarınıza indirdiğiniz bazı uygulamaların ne kadar zararlı olduğunun farkında mısınız? Bazen farkında olmadan çoğu virüslü programları indiriyoruz. Tanınmış bir siber güvenlik şirketi tarafından yapılan raporun ardından, son haftalarda Google, Play Store'dan tehlikeli ilan edilen 14 kadar uygulamayı kaldırdı. Kaldırılan uygulamalar liste halinde yayınlandı. Eğer bu uygulamalar sizin telefonunuzda da yüklüyse hemen silin. Her şeyiniz silinmiş olabilir. İşte 14 yasaklı uygulama...

Geçtiğimiz aylarda Google, Play Store'da tehlikeli olan bir kaç uygulamayı kaldırmış ve kullanıcılarını uyarmıştı. Alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Bir siber güvenlik şirketi tarafından yayınlanan yeni raporda Play Store'dan tehlikeli ilan edilen 14 yeni uygulama tespit edildi. Yayınlanan rapor sonrası Google harekete geçerek uygulamaları kaldırdı. Eğer sizin telefonunuzda bu uygulamalar varsa acilen silin. Banka hesaplarınız, kişisel bilgileriniz hatta paranızı bile çalabilirler.

BU UYGULAMALAR TELEFONUNUZDA VARSA HEMEN SİLİN

Tespit edilen bu 14 uygulama aslında reklam mesajlarını doğrudan ekranda veya bir web tarayıcısında başlatmak için özel olarak tasarlanmış uygulamalardır. Bu durumlarda, ortalama bir kullanıcı genellikle reklam yazılımları ile yalnızca geliştiricilerin kârını sağlayan yasal yazılımları ayırt edemez.

Aslında, kullanıcının genellikle bilmeden yaptığı reklamların otomatik olarak görüntülenmesi yoluyla gelir elde ederler. En yaygın duyurular arasında, kolayca para kazanmak veya birkaç gün içinde kilo vermek için yenilikçi yöntemlerle ilgili olanları buluyoruz. Kısacası bunlar, bilgisayar korsanlarının kişisel verileri ve parayı ele geçirmesi sayesinde kimlik avı e-postalarında kullanılanlara çok benzeyen olağan tıklama yakalama uyarılarıdır.

TEK TIKLAMANIZLA TÜM BİLGİLERİNİZİ ELE GEÇİRİYORLAR

Cihazınıza girdikten sonra, yasal yazılım indirerek veya diğer web sitelerine göz atarak, reklam yazılımı çeşitli istenmeyen etkinlikler gerçekleştirebilir. Örneğin, herhangi bir kullanıcı talebi olmadan, reklam içeren birkaç pencere açabilir veya bazı ana sayfa ayarlarını değiştirebilir ve hatta varsayılan arama motorunu değiştirebilir. Veya hafızanızı, tarama verilerinizi ve konumunuzu analiz ettikten sonra, size belirli ürün veya hizmetlerle bağlantılı ilgili reklamları gösterebilir.

kmfdfdfd-67.jpg

Bununla birlikte, bu reklam yazılımlarının varlığı oldukça tanınabilir ve daha fazla inek için de kolayca çözülebilir. Bulduğumuz bir veya daha fazla reklam yazılımının varlığını onaylayabilecek sinyaller arasında:

Tarayıcıda yeni araç çubuklarının, uzantıların veya eklentilerin görünümü;

  • Sağlananlar dışındaki sitelere yönlendirmeler;
  • Ani tarayıcı çökmeleri veya yavaşlamaları;
  • İstenmeyen uygulamaların kurulumunun otomatik olarak başlatılması.

ÜCRETSİZ OLARAK PAYLAŞIYORLAR

Bu nedenle, bir reklam yazılımını bir cihaza sokmanın en basit yollarından birinin, genellikle ücretsiz veya paylaşılan yazılım olan diğer programları indirerek yapmak olduğunu söyledik. Ancak, bazı durumlarda, bu reklam yazılımlarının doğrudan çeşitli çevrimiçi mağazalara eklenmesi ve diğer yasal uygulamalar arasında kamufle edilmesi olabilir.

kmfdfddf-43.jpg

İŞTE ZARARLI 14 UYGULAMA

Peki bu zararlı 14 uygulama hangileri? Bu uygulamalar milyonlarca kullanıcı tarafından indirilmiş popüler uygulamalardır. Eğer sizde de varsa hemen silin. İşte o 14 uygulama:

  1. Flashlight+
  2. High-Speed Camera
  3. Smart Task Manager
  4. Blocco note
  5. Torcia elettrica
  6. BusanBus
  7. Quick Note
  8. Currency Converter
  9. Ez Notes
  10. Joycode
  11. EzDica
  12. Instagram Profile Downloader
  13. K-Dictionary
  14. Calcolatrice

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN