Telefonunuzun şarjı bu 4 basit hata yüzünden hızla tükeniyor! İşte pil ömrünüzü katleden o basit hatalar

Telefonunuzun şarjı bu 4 basit hata yüzünden hızla tükeniyor! İşte pil ömrünüzü katleden o basit hatalar

Teknoloji, insanların yaşamını kökten yeniden tasarladı. İlk sıralarda yer alan başlıca değişimlerden biri, tartışmasız olarak, akıllı telefonlar. Artık 7'den 77'ye herkesin cebinde bu aletler mevcut ve bu cihazların en büyük sorunu kısa sürede tükenen sarj kapasiteleri. Gerçekte, birçok kişinin sarj problemleri bazı basit hatalar nedeniyle hızlıca ortaya çıkıyor. Bu yazımızda yapılan hataları en aza indirmenin sırrını paylaşıyoruz...

Akıllı telefonlar, günlük yaşamın pek çok sorunu giderme konusunda değeri paha biçilemez birer yardımcıdır. Günümüzde hepimiz sahip oluyoruz ve her gün saatler boyu kullanıyoruz. Ancak ne yazık ki, sürekli kullanım, sarj kapasitesindeki ani düşüşlerin başlıca sebeplerinden biri...

Ayrıca, bazı durumlarda, telefonu bozan ve devre dışı bırakmamız gereken bazı zararlı yazılımlar vardır. Öte yandan, cihazı yavaşlatan ve gereğinden fazla çalışmasını sağlayan şey, genellikle dolu olan hafıza. Ancak çoğu zaman farkında olmadan yaptığımız bazı hatalar sarj kapasitesinin azalmasına yol açar. Eğer telefonunuzun sarjı hızlıca tükeniyorsa, sorunu çözmek için buradan başlamamız gerekiyor.

2-001.jpg

SARJ KABLOSU SEÇİMİNE ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Birçok kişi ucuz sarj kabloları ve sarj cihazları satın alarak paradan tasarruf ettiğini düşünüyor. Veya uyumlu olmayanları tercih ediyor. Bunun, yapabileceğimiz en ciddi hatalardan biri olduğunu düşünebiliriz, çünkü tasarruf ettiğimiz parayı sarj kaynaklarını yok ederek fazlasıyla geri ödeyebiliriz. Aslında, orijinal olmayan veya hatalı sarj aletleri enerji kapasitesinin aşırı ısınmasına ve sonsuza dek yok olma riskini taşır.

TELEFONUNUZUN TAMAMEN ENERJİSİNİ TÜKETMESİNE ASLA İZİN VERMEYİN

Yeni nesil akıllı telefonların sarj kapasiteleri, ilk cep telefonlarının enerji kapasiteleri gibi değildir. Geçmişte en iyi çözüm, telefonu tamamen doldurmak ve %100 enerji seviyesine getirmekti. Ancak yeni geliştirilen enerji kaynaklarında en iyisi %15 ile %75 arasında doldurmak ve maksimuma çıkmamaktır. Bu uygulamayı benimseyerek muhtemelen sarj kapasitesini koruyabileceğiz ve daha uzun süre dayanmasını sağlayacağız.

TELEFONUN SARJI HIZLI TÜKENİYORSA BU HATALARA DİKKAT EDİN

Bir başka yaygın hata da telefonu tam sarj doluyken sarj cihazına bağlı tutmaktır. %100 doldurulmuş olsa bile ayırmanın daha iyi olduğunu düşünürüz. Aksi halde, her gün enerji kapasitesinin menzilini azaltma ve hem telefonun hem de enerji cihazının aşırı ısınması riskiyle karşı karşıya kalırız.

Isı, en modern ve performanslı sarj kapasitelerinin bile en büyük düşmanıdır. Bu durumda, araç sarj cihazlarına ve taşınabilir olanlara özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Telefonu örneğin arabada veya plajda güneşte doldurmak sadece sarj kapasitesinin ömrünü azaltmakla kalmaz, aynı zamanda en kötü durumda patlama riskini de beraberinde getirir.

Telefonu ısı kaynaklarından her zaman uzak tutarız. Bu, hem kendi sağlığımız hem de cüzdanımızın sağlığı kadar tehlikede olan işlevselliği içindir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN